Το κόλπο για εύκολο και γρήγορο πουρέ πατάτας χωρίς βράσιμο, κόψιμο και ξεφλούδισμα

Πόσοι από εμάς δεν λατρεύουμε έναν βελούδινο πουρέ είτε από πατάτες είτε από άλλα λαχανικά.

Κι ενώ το συγκεκριμένο φαγητό δεν είναι δύσκολο να γίνει, μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρο με όλο αυτό το ξεφλούδισμα, το κόψιμο και το βράσιμο που απαιτείται.

Με την ελπίδα να κάνει την παρασκευή πουρέ πατάτας ευκολότερη, μια μητέρα μοιράστηκε το δικό της κόλπο εξοικονόμησης χρόνου.

Γράφοντας στο forum για τις μητέρες «Mumsnet», η γυναίκα αποκάλυψε πως είναι δυνατόν να απολαύσει κανείς «πουρέ πατάτας χωρίς ξεφλούδισμα, κόψιμο ή βράσιμο».

«Είμαι σίγουρη ότι δεν είμαι η μόνη που το σκέφτηκε αυτό, αλλά προτού αρχίσω να εφαρμόζω αυτή την μέθοδο, δεν το είχα δει ούτε το είχα ακούσει ποτέ. Αυτός είναι λοιπόν ο δικός μου τρόπος παρασκευής πουρέ πατάτας» έγραψε η μητέρα.

Εξήγησε πως το πρώτο βήμα είναι να βάλεις τις πατάτες στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαγειρευτούν έως το εσωτερικό τους (αυτό μπορεί να πάρει περίπου 5-8 λεπτά).

Μόλις μαγειρευτούν, τις κόβεις στη μέση και μετά βγάζεις τη φλούδα και τις βάζεις σε ένα πιάτο. Προσθέτεις βούτυρο και τις πολτοποιείς με ένα πιρούνι. Στο τέλος προσθέτεις τριμμένο τυρί για έξτρα γεύση.

Πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν και να επαινέσουν την μαμά που μοιράστηκε αυτό το κόλπο της.

«Αυτή είναι μια καλή ιδέα. Θα την δοκιμάσω» έγραψε κάποιος. Ένας άλλος είπε: «Το ήξερα ότι χρειάζονται 8 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων, γι΄αυτό δεν χρειάζεται να ελέγχω συνεχώς αν έχουν γίνει».

Άλλοι πάντως, είπαν πως δεν ήταν απόλυτα πεπεισμένοι ότι το τέχνασμα αυτό κάνει την παρασκευή του πουρέ ευκολότερη. «Ακούγεται σαν να θέλει περισσότερη δουλειά» σχολίασε κάποιος. «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι πρέπει να τις ξεφλουδίζουν; Η φλούδα κάνει καλό. Εμείς πάντα τις πολτοποιούμε με την φλούδα».

Φωτογραφίες: Pixabay

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πουρές πατάτας τιπς μαγειρικής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ