Στο έλεος της φονικής φωτιάς η Καλιφόρνια -Τουλάχιστον 11 νεκροί, συνεχίζει να κατακαίει τα πάντα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Στο έλεος της φονικής φωτιάς η Καλιφόρνια -Τουλάχιστον 11 νεκροί, συνεχίζει να κατακαίει τα πάντα [εικόνες & βίντεο]

Πυρκαγιές έχουν κατακάψει την Καλιφόρνια. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις πυρκαγιές της Νότιας Καλιφόρνιας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων σε όλη την πολιτεία σε 11, σύμφωνα με τις Αρχές.

Τουλάχιστον 11 είναι οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Ο επικεφαλής σερίφης του Λος Άντζελες, Τζον Μπένεντικτ, δήλωσε ότι τα δύο σώματα βρέθηξαν στην ζώνη της πυρκαγιάς της Νότιας Καλιφόρνιας ενώ τα πρώτα θύματα είχαν βρεθεί στα βόρεια και δυτικά του κέντρου του Λος Άντζελες. Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σε λιγότερο από δύο ημέρες, οι πυρκαγιές κοντά στο Λος Άντζελες κατέστρεψαν περισσότερα από 150 σπίτια ενώ περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους – συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της πόλης του Μαλιμπού, στο οποίο διαμένουν πολλές διασημότητες του Χόλιγουντ- δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Αλλά ένα αναμενόμενο παράθυρο πτώσης των ανέμων δίνει στους πυροσβέστες την ελπίδα πως θα επιβραδύνουν οι φλόγες που έχουν καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά τους.

Στάχτες και αποκαϊδια έχουν αφήσει πίσω τους οι πυρκαγιές

Οι άνεμοι που κατέκαψαν τα φαράγγια βόρεια και δυτικά του κέντρου του Λος Άντζελες, αναμένεται να κατευνάσουν λίγο μέχρι την Κυριακή (τοπική ώρα), αλλά στη συνέχεια θα ανέβουν και πάλι, και θα φτάσουν την ταχύτητα των 85 χιλιομέτρων την ώρα, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Αν όντως κοπάσουν λίγο, θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στους πυροσβέστες να ελέγξουν τα μέτωπα και να αντικατασταθούν κάποιοι από αυτούς, οι οποίοι εργάζονται για δύο ημέρες χωρίς ανάπαυση, δήλωσε ο επικεφαλής Ντάριλ Όσμπ, στην πιο καταστροφική πυρκαγιά που έχει πλήξει την Καλιφόρνια στην ιστορία της.

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους

Από την Πέμπτη το πρωί, περισσότερα από 6.700 κτίρια, η πλειονότητα των οποίων κατοικίες, καταστράφηκαν από την πυρκαγιά «Camp Fire», την πλέον καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνιας.

«Αυτή η πυρκαγιά είναι το χειρότερο σενάριο. Ένα σενάριο το οποίο φοβόμασταν εδώ και καιρό ότι θα συμβεί» δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπιούτε Κόρι Χόνια.

Smoke from the enormous Camp fire (north) and Woolsey fire (south), California as seen from space about 12 hours ago (Nov 10). Image: NASA Worldview / Terra MODIS pic.twitter.com/ZVo8oWuUPT

«Δυστυχώς, δεν τα κατάφεραν όλοι» συμπλήρωσε ο αξιωματικός.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη San Francisco Chronicle (@sfchronicle) στις 8 Νοέ, 2018 στις 8:14 μμ PST

Οι φλόγες έχουν μετατρέψει σε στάχτη περισσότερα από 400000 στρέμματα και μόλις το 20% της φωτιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

Τρεις από τους 3.200 πυροσβέστες που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο τραυματίστηκαν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ??????-?????? ???????????? (@caroline.biz.coach) στις 10 Νοέ, 2018 στις 12:22 μμ PST

Οι Αρχές πιστεύουν ότι οι άνεμοι θα πέσουν για λίγο δίνοντας τους μια ελπίδα

Οι αρχές εκτιμούν ότι θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Νοτιότερα, όλη η πόλη του Μαλιμπού, όπου διαμένουν πολλές διασημότητες, έλαβε εντολή εκκένωσης εξαιτίας της «Woolsey Fire», που έχει κάψει σχεδόν 150.000 στρέμματα γης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rafael E. Luna Vasquez (@rlunavasquez) στις 9 Νοέ, 2018 στις 9:27 μμ PST

Πολλοί διάσημοι όπως η Κιμ Καρντάσιαν ή η Αλίσα Μιλάνο και η Lady Gaga αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις επαύλεις τους. Ο ηθοποιός Μάρτιν Σιν, τα ίχνη του οποίου έχασε για λίγο ο γιος του Τσάρλι, εντοπίστηκε, καθώς επιχειρούσε να φύγει από την περιοχή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Kim and Kanye got really lucky! Look how close the wildfires got to their house!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hollywood Pipeline (@thehollywoodpipeline) στις 9 Νοέ, 2018 στις 2:32 μμ PST

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NEW ACCOUNT ♛ (@ladygagavision2.0) στις 10 Νοέ, 2018 στις 2:01 πμ PST

Η πυρκαγιά κατέστρεψε επίσης στούντιο γυρισμάτων που χρησιμοποιούνται για εκατοντάδες παραγωγές, όπως εκείνο της σειράς «Westworld» του HBO.

Οι πυρκαγιές έχουν κάψει πάνω από 400.000 στρέμματα γης

Νωρίς σήμερα, οι φλόγες είχαν εξαπλωθεί στην περιοχή κοντά στο πανεπιστήμιο Pepperdine του Μαλιμπού, ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο όπου φοιτούν 7.700 φοιτητές, πολλοί εκ των οποίων παρέμειναν οχυρωμένοι μέσα στην πανεπιστημιούπολη.

Πολλά σπίτια διασημοτήτων έχουν γίνει στάχτες

Οι υπεύθυνοι είπαν στους φοιτητές ότι έλαβαν διαβεβαιώσεις από τους πυροσβέστες ότι τα κτίρια του πανεπιστημίου μπορούν να αντέξουν τη φωτιά.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, ορισμένοι σπουδαστές φορούν μάσκες, ενώ εκπρόσωπος του ιδρύματος τους λέει ότι θα πρέπει να «αναμένουν περισσότερο καπνό και ενδεχομένως στάχτη, ίσως να αντικρίσουν και τρομακτικές εικόνες, όπως δέντρα να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες».

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ