Γιατί είναι τόσο ακριβό το μετάξι; [βίντεο] - iefimerida.gr

Γιατί είναι τόσο ακριβό το μετάξι; [βίντεο]

Μεταξωτές κορδέλες! /Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μετάξι, εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι η επιτομή της πολυτέλειας. Όλοι ονειρευόμαστε ένα μεταξωτό πουκάμισο ή σακάκι. Όμως γιατί παρά την τεράστια εξέλιξη η τιμή του παραμένει τόσο ακριβή;

Η μεταξουργία ήταν γνωστή πριν από 4.500 χρόνια στην Κίνα, ωστόσο οι κινέζοι κατάφεραν να κρατήσουν μυστικό τον τρόπο παρασκευής και να διατήρησαν έτσι το μονοπώλιο στην παραγωγή του μεταξιού. Στην αρχαία Ελλάδα το μετάξι ήταν γνωστό ως "σήρ" και το μεταξωτό ύφασμα ως "σηρικός". Λέγεται ότι ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουστινιανός ήταν αυτός που κατόρθωσε να αποκαλύψει τον τρόπο παρασκευής του μεταξιού: έστειλε στην Κίνα δύο μοναχούς, για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία εκτροφής του μεταξοσκώληκα και παραγωγής του μεταξιού και φεύγοντας οι δυο μοναχοί έκρυψαν μέσα στα κούφια μπαστούνια τους αρκετό μεταξόσπορο, που μετέφεραν στο Βυζάντιο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και δείτe γιατί το μετάξι παραμένει τόσο ακριβό στο economistas.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετάξι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ