Στο Βερολίνο ο Τσίπρας, «σφάζονται» ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ - iefimerida.gr

Στο Βερολίνο ο Τσίπρας, «σφάζονται» ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Αλέξης Τσίπρας

Την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στο συνέδριο του SPD στη Γερμανία επιδιώκοντας προοδευτικές συμμαχίες και ασκώντας πολιτική πίεση στο ΚΙΝΑΛ για συμπόρευση με την Αριστερά, η Φώφη Γεννηματά -που απουσιάζει από το Συνέδριο- εξαπολύει πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Με δήλωσή της στην εφημερίδα «Στο Καρφί» για τον έναν χρόνο από τη γέννηση του ΚΙΝΑΛ, αποκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ομάδα που καταπάτησε αρχές και αξίες της Αριστεράς και εφάρμοσε μια δεξιά αντιλαϊκή πολιτική, υποταγμένη στις εντολές των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης. Και σημειώνει: «Οι δυνάμεις της συντήρησης και του λαϊκισμού εξαπολύουν ολομέτωπη επίθεση εναντίον μας γιατί ενοχλούμε. Ενοχλεί η άρνησή μας στα δήθεν ευρωπαϊκά και προοδευτικά μέτωπα που διχάζουν τον Ελληνικό Λαό και αποσκοπούν σε μικροκομματικά οφέλη. Ενοχλεί ότι είμαστε παράταξη που διαχρονικά πορεύτηκε με γνήσιο πατριωτισμό ενώνοντας τους Έλληνες. Όσο μας χτυπάνε τόσο δυναμώνουμε. Είμαστε δύναμη αλλαγής. Δουλεύουμε για τους πολλούς και όχι για τους λίγους».

Στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ επέστρεψε τα πυρά ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μιλώντας στις ειδήσεις του Open προειδοποίησε τη Φώφη Γεννηματά ότι όσο πιο γρήγορα αποσυνδεθεί από τη γραμμή Μητσοτάκη τόσο καλύτερα θα είναι για το ΚΙΝΑΛ.

«Η ακραία αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική της κυρίας Γεννηματά τη φέρνει σε πλήρη αντίθεση με όσα επιδιώκουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και οι Ευρωπαίοι Πράσινοι. Τη φέρνει όμως σε αντίθεση και με την ισχυρή αντιδεξιά, αντινεοφιλελεύθερη, και αντιμητσοτακική συνείδηση των πολιτών που ακολουθούν ακόμη το ΚΙΝΑΛ» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και σημείωσε: «Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει αυτό η κυρία Γεννηματά και ξεκολλήσει την πρόσδεσή της στο άρμα του κ. Μητσοτάκη, τόσο το καλύτερο και για το ΚΙΝΑΛ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ