Αυξήσεις «φωτιά» σε τρόφιμα και θέρμανση -Κύμα ανατιμήσεων [λίστες] - iefimerida.gr

Αυξήσεις «φωτιά» σε τρόφιμα και θέρμανση -Κύμα ανατιμήσεων [λίστες]

Αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλες αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής καταγράφει η Στατιστική Υπηρεσία, και αν συνυπολογίσει κανείς το αυξημένο κόστος για μετακινήσεις και θέρμανση, λόγω της ανόδου της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, τότε αντιλαμβάνεται ότι οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί παίρνουν «φωτιά».

Πέρα από τις σταθερά υψηλές τιμές του πετρελαίου (αν και το τελευταίο δεκαήμερο η τιμή του πετρελαίου έχει δεχθεί ισχυρότατες πιέσεις), άκρως ανησυχητικά είναι τα μηνύματα από την ανάλυση των διεθνών τιμών των σιτηρών.

Μεγάλες αυξήσεις καταγράφονται στις τιμές του ελαιόλαδου, λαχανικών, κρέας αλλά και στις τιμές των καυσίμων. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), οι τιμές του το προηγούμενο διάστημα ήταν περίπου 8% υψηλότερες σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Διαβάστε αναλυτικά τις αυξήσεις που καταγράφονται στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυξήσεις θέρμανση Ελαιόλαδο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ