Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση στην Τουρκία- 25 τραυματίες [εικόνες] - iefimerida.gr

Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση στην Τουρκία- 25 τραυματίες [εικόνες]

Τραυματισμένος στρατιώτης/ Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 25 στρατιώτες τραυματίστηκαν και άλλοι επτά αγνοούνται μετά την έκρηξη μιας οβίδας σε μια στρατιωτική βάση στην επαρχία Χάκαρι της νοτιοδυτικής Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ατύχημα αυτό σημειώθηκε στη στρατιωτική βάση του Σουνγκού Τεπέ, στην περιοχή Σεμντινλί, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν.

Συνολικά 25 στρατιώτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή τους. Οι αρχές προσπαθούν εξάλλου να εντοπίσουν τους επτά που αγνοούνται.

Το γραφείο του κυβερνήτη του Χακαρί σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι εξερράγη μια "ελαττωματική" οβίδα τη στιγμή που εκτοξευόταν από το πυροβολικό. Ασαφές παραμένει αν το ατύχημα αυτό σημειώθηκε στο πλαίσιο κάποιας άσκησης ή κατά τη διάρκεια κάποιας επιχείρησης του στρατού.

Τα τελευταία χρόνια στη νοτιοδυτική Τουρκία σημειώνονται συχνά βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Η Τουρκία βομβαρδίζει επίσης τις βάσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ και ιδίως στα όρη Καντίλ.

لحظة تفجير المقر الرئيسي للقاعدة العسكرية التركية في هكاري رغم أسلحتهم المتطورة وتحصيناتهم استطاعت القوات الكوردية الوصول إليهم وقتل كبار الضباط#kurdistan #Hakkari pic.twitter.com/2FFRsRfqTk

جبال كوردستان مُحرمة على المحتلين والغزاة#kurdistan | #Hakkari pic.twitter.com/p9n28PQRA9

القوات الكوردية تدمر قاعدة عسكرية للإحتلال التركي على قمم جبال كوردستان في هكاري
North | #Kurdistan | #Hakkari pic.twitter.com/tftodH1gFn

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έκρηξη στρατιωτική βάση Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ