Η περιπέτεια της υγείας του Ερίκ Αμπιντάλ που συγκλόνισε τον κόσμο - iefimerida.gr

Η περιπέτεια της υγείας του Ερίκ Αμπιντάλ που συγκλόνισε τον κόσμο

Ερίκ Αμπιντάλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από ένα χρόνο, η περιπέτεια της υγείας του Ερίκ Αμπιντάλ είχε συγκλονίσει την φίλαθλη γνώμη όταν η Μπαρτσελόνα είχε ανακοινώσει πως ο Γάλλος αμυντικός έχει όγκο στο συκώτι.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά (15 Μαρτίου 2012), οι Καταλανοί γνωστοποίησαν πως ο 32χρονος άσος πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος για να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Ο Αμπιντάλ υποβλήθηκε την Τρίτη σε μεταμόσχευση ήπατος, με δότη ένα ξάδελφό του και σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή του, Πεπ Γκουαρντιόλα οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για την πορεία της υγείας του.

Ο Αμπιντάλ ξεκίνησε την καριέρα του από την Μονακό και μετά από δύο χρόνια μετακόμισε στη Λιλ. Το 2004 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή για την πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιόν, με την φανέλα της οποίας κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα. Το καλοκαίρι του 2007 η Μπαρτσελόνα δαπάνησε 9 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον Αμπιντάλ και ο Γάλλος άσος αποτέλεσε έναν από τους στυλοβάτες της άμυνας των «μπλαουγκράνα».

Η είδηση πως ο Αμπιντάλ έχει όγκο στο συκώτι και θα πρέπει να υποβληθεί σε εγχείρηση, κάτι που έγινε στις 17 Μαρτίου 2011, συγκλόνισε τους φιλάθλους αλλά και τους ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο, οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον Γάλλο για την περιπέτεια της υγείας του μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και εκδηλώσεων εντός των αγωνιστικών χώρων. Μάλιστα στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Χετάφε στις 19 Μαρτίου 2011 οι θεατές στο «Καμπ Νου» σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκροτούσαν κατά το 22ο λεπτό, που είναι το νούμερο της φανέλας του 32χρονου αμυντικού, κάτι που επανέλαβαν και στο χτεσινό παιχνίδι με αντίπαλο και πάλι την Χετάφε.

Πολλοί υποστήριζαν πως η καριέρα του Ερίκ Αμπιντάλ έχει τελειώσει μετά από το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, όμως ο Γάλλος όχι μόνο τους διέψευσε αλλά επέστρεψε δυνατός στα γήπεδα. Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 28 Μαΐου και ο Αμπιντάλ όχι μόνο αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά του αγώνα, αλλά φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού ως μία κίνηση των συμπαικτών του που σηματοδοτούσε την επιστροφή του στην ενεργό δράση, ενώ ο Αμπιτνάλ ήταν ο πρώτος που σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό του «Γουέμπλεϊ».

Ο Αμπιντάλ στις 16 Ιανουαρίου 2012 ανανέωσε την συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα έως το καλοκαίρι του 2013 και έδειχνε να έχει αφήσει πίσω του την περιπέτεια υγείας του, όμως τη Τρίτη πέρασε εκ νέου την πόρτα του χειρουργείου για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος. Ο Αμπιντάλ έχει βγει ήδη μία φορά νικητής και ευχή όλων είναι να ξεπεράσει μια για πάντα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να διαψεύσει εκ νέου τις δυσοίωνες προβλέψεις ότι δεν θα καταφέρει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ