Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Πάνω από 16.500 αιτούντες άσυλο μεταφέρθηκαν το 2018 από τα νησιά στην υπόλοιπη Ελλάδα - iefimerida.gr

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Πάνω από 16.500 αιτούντες άσυλο μεταφέρθηκαν το 2018 από τα νησιά στην υπόλοιπη Ελλάδα

Κορίτσι κρεμιέται στο συρματόπλεγμα/ Φωτογραφία: Eurokinissi- ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Περισσότεροι από 16.500 αιτούντες άσυλο έχουν μεταφερθεί, συνολικά, από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου προς την ηπειρωτική Ελλάδα, από την αρχή του 2018 μέχρι σήμερα», δηλώνουν πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ακόμη, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ/ΜΠΕ, «αύριο, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη μεταφορά σε μία μόνο ημέρα με περίπου 500 ανθρώπους που θα φτάσουν από Σάμο, Λέσβο, Χίο και Κω στο λιμάνι του Πειραιά. Ακολουθούν επιπλέον 300, την Κυριακή και τη Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα άλλοι περίπου 900 αναμένεται να μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ άσυλο κέντρο υποδοχής πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ