Προβάδισμα της εκλεκτής της Μέρκελ στην κούρσα για την προεδρία της CDU - iefimerida.gr

Προβάδισμα της εκλεκτής της Μέρκελ στην κούρσα για την προεδρία της CDU

Η Γ.Γ. του CDU
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβάδισμα -έκπληξη της εκλεκτής της Μέρκελ στην κούρσα για την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών καταγράφει δημοσκόπηση του δεύτερου κρατικού δικτύου της γερμανικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση Politbarometer του ZDF σχεδόν ένας στους τρεις ερωτηθέντες θεωρεί ότι η Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ, γνωστή και ως ΑΚΚ ή «μίνι Μέρκελ» στη χώρα της,

θα πρέπει να αναλάβει τα ηνία της CDU, ποσοστό που αγγίζει το 35% όσον αφορά τους ψηφοφόρους του κόμματος. Το 25% (33% στους ψηφοφόρους της CDU) προτιμά τον Φρίντριχ Μερτς, ενώ ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, που εκπροσωπεί την συντηρητική πτέρυγα της παράταξης, βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις 6% (7% στους ψηφοφόρους της CDU). Σχεδόν ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες δεν εξέφρασε κάποια προτίμηση.

Προβάδισμα της εκλεκτής της Μέρκελ στην κούρσα για την προεδρία της CDU  | iefimerida.gr 0

Και μπορεί, βέβαια, οι σύνεδροι να είναι εκείνοι που θα εκλέξουν στις αρχές Δεκεμβρίου στο Αμβούργο τον διάδοχο της Μέρκελ, αλλά όπως σημειώνουν γερμανικά ΜΜΕ, η γνώμη τους επηρεάζεται από τέτοιες δημοσκοπήσεις.

Σημειωτέον ότι άλλες σφυγμομετρήσεις φέρνουν μπροστά τον Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel σε τηλεφωνική του επικοινωνία -με δική του πρωτοβουλία- στις αρχές της εβδομάδας με την καγκελάριο, την διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος θα επιδιώξει μια καλή συνεργασία μαζί της και δεν θα της πριονίσει την καρέκλα, καθώς η ίδια έχει εκφράσει την επιθυμία να ολοκληρώσει την τρίτη θητεία της στην καγκελαρία. Το ίδιο φέρεται να επανέλαβε και σε βουλευτές της CDU χθες το πρωί, τονίζοντας ότι δεν θα υπονομεύσει την Μέρκελ, αφού αυτό υπαγορεύει η «πολιτική ευθύνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ