Συγκέντρωση μαθητών και καθηγητών στο υπουργείο Παιδείας -«Να μη γίνουν αλλαγές» [εικόνες] - iefimerida.gr

Συγκέντρωση μαθητών και καθηγητών στο υπουργείο Παιδείας -«Να μη γίνουν αλλαγές» [εικόνες]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα έξω από το υπουργείο Παιδείας περίπου 500 μαθητές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και εκπαιδευτικοί ενάντια στον νόμο Γαβρόγλου και τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ενώ τη στήριξη της έχει εκφράσει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών περιλαμβάνονται: Δημόσια και δωρεάν Παιδεία, εξασφάλιση χρηματοδότησης για να λειτουργούν τα σχολεία κανονικά, διανομή όλων των σχολικών βιβλίων δωρεάν, αποσύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Λύκειο, δωρεάν ασφαλή μεταφορά, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές, δικαίωμα πρόσβασης σε όλες τις σχολές, άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς, πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία, έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις σχολικές εκδρομές, κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση, αναστολή της κατάργησης ή συγχώνευσης ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και εξασφάλιση της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων με ευθύνη του κράτους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας

Από την πλευρά τους, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ζητούν μόνιμους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με διετή υποχρεωτική προσχολική αγωγή, στήριξη της ειδικής αγωγής, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε ‪1:15‬ για το νηπιαγωγείο και ‪1:20‬ για το δημοτικό σχολείο, αύξηση δαπανών για την παιδεία και υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Η κεντρική είσοδος του υπουργείου Παιδείας παραμένει κλειστή, ενώ στον αύλειο χώρο βρίσκονται παραταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο εισβολής των διαδηλωτών.

Περίπου 500 μαθητές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και εκπαιδευτικοί ενάντια στον νόμο Γαβρόγλου
Στην κινητοποίηση συμμετέχει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ενώ τη στήριξη της έχει εκφράσει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ
Μεταξύ άλλων ζητούν δημόσια και δωρεάν Παιδεία, εξασφάλιση χρηματοδότησης για να λειτουργούν τα σχολεία κανονικά, διανομή όλων των σχολικών βιβλίων δωρεάν
Από την πλευρά τους, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ζητούν μόνιμους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης
Η κεντρική είσοδος του υπουργείου Παιδείας παραμένει κλειστή
Συγκέντρωση μαθητών και καθηγητών στο υπουργείο Παιδείας -«Να μη γίνουν αλλαγές» [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Φυλλάδιο της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ