Παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας - iefimerida.gr

Παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να δοθεί παράταση στον εξωδικαστικό μηχανισμό ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σημειώνοντας ότι παρά τις προσδοκίες το εγχείρημα δεν έχει στεφθεί από επιτυχία λόγω νομοθετικών παραλείψεων που οδήγησαν στον αποκλεισμό οφειλέτων από τη ρύθμιση.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας σημείωσε ότι σε πολλά από τα προβλήματα έχουν δρομολογηθεί συγκεκριμένες λύσεις και υπογραμμίζει ότι η προθεσμία υπαγωγής στον εξωδικαστικό πρέπει να εκτείνεται και μετά το τέλος του χρόνου.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΟΕΕ δήλωσε:

Από την πρώτη στιγμή, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος στήριξε τη λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, η οποία βασίστηκε άλλωστε και σε πρόταση του φορέα μας προς την Κυβέρνηση. Είναι, όμως, γεγονός ότι η λειτουργία του μηχανισμού αυτού δεν έχει στεφθεί με την επιτυχία που προσδοκούσαμε, λόγω των παραλείψεων του νομοθέτη και των συνεπακόλουθων προβλημάτων, που προέκυψαν στην πράξη. Προβλήματα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική δυσκολία έως και τον αποκλεισμό πολλών οφειλετών από την υπαγωγή στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Είναι γεγονός ότι σε πολλά από αυτά τα προβλήματα, μετά και τη συνεχή επικοινωνία του ΟΕΕ με την ΕΓΔΙΧ και τα αρμόδια Υπουργεία, έχουν δρομολογηθεί συγκεκριμένες λύσεις. Δεδομένης της διαρκούς προσπάθειας για την επίλυση αυτών των θεμάτων και της καθυστέρησης, που έχει προκληθεί στις διαδικασίες από τα συγκεκριμένα εμπόδια, θεωρώ ότι είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο ότι η προθεσμία υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό πρέπει να εκτείνεται και μετά το τέλος του χρόνου, ώστε η διαδικασία υπαγωγής να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς και να καταφέρουν να υπαχθούν οφειλέτες, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια, αλλά έχουν μείνει εκτός εξαιτίας όλων αυτών των προβλημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ