Το μυστικό δείπνο που έκλεισε το προσύμφωνο Πολιτείας-Εκκλησίας - iefimerida.gr

Το μυστικό δείπνο που έκλεισε το προσύμφωνο Πολιτείας-Εκκλησίας

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος & Αλέξης Τσίπρας (Φωτογραφία: IntimeNews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτω από άκρα μυστικότητα στις 25 Οκτωβρίου «κλείδωσε» το πρόσυμφωνο μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, το οποίο ανακοίνωσαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Εκείνη την ημέρα, όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανκόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με την ιδιότητα του συνταγματολόγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, επισκέφθηκαν το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο για να συμφωνηθούν τα τελευταία σημεία που εκκρεμούσαν.

Από την πλευρά της Εκκλησίας, εκτός του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, συμμετείχαν επίσης, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους Κωστής Δήμτσας και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Συμεών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον Alpha ανέφερε σχετικά με τη συμφωνία: «Δεν έγινε μέσα στα 45 λεπτά. Αυτό το «θαύμα» είχε περίπου τρία χρόνια προεργασίας. Εδώ και ενάμιση χρόνο συζητούν οι επιτροπές μας. Ανέθεσα στον κ. Χαρίτση να καταγραφεί η εκκλησιαστική περιουσία μάλιστα έφτιαξε και ΕΣΠΑ για να υπάρξει η καταγραφή της περιουσίας. Ηδη έχουμε προχωρήσει αρκετά, έχουν μπει εθελοντικά 22 μητροπόλεις, γιατί αρχικά ήταν μόνο η Αρχιεπισκοπή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ