Πορεία 250 φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας -Για το άσυλο και τα φαινόμενα ανομίας [εικόνες]

Πορεία για τη διατήρηση του πανεπιστημιακού ασύλου αλλά και κατά των φαινομένων ανομίας πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή περίπου 250 φοιτητές από σχολές της Αθήνας.

Με αφετηρία τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών οι συμμετέχοντες περνούν κατά σειρά από Νομική, Πολυτεχνείο και Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τρία ιδρύματα που τον τελευταίο καιρό έχουν βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» λόγω κρουσμάτων ανομίας κυρίως στους περιβάλλοντες χώρους τους.

Ειδικότερα, στα αιτήματα των φοιτητών περιλαμβάνεται η απομάκρυνση εμπόρων και διακινητών ουσιών: «Καλούμε τα αρμόδια όργανα του κράτους όπως και τους πολιτικούς προϊσταμένους των αλλά και τις εισαγγελικές Αρχές να ασκήσουν επιτέλους άμεσα τα καθήκοντα τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε εμείς σε κάθε αναγκαία ενέργεια, ώστε να βρεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, ιδίως αυτοί που ανέχονται και ενθαρρύνουν με την ανοχή τους την παρανομία. Σχολές ανοιχτές σε κοινωνία, πολιτικοποίηση, αγώνες».

Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ και στη συνέχεια δόθηκε και το τελευταίο κλειστό τμήμα της ανόδου της Πατησίων, όπου παρέμενε κλειστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΡΕΙΑ φοιτητές άσυλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ