Γκόρντον Ράμσεϊ: Ο οξύθυμος σεφ και οι παράξενες συνήθειές του [εικόνες] - iefimerida.gr

Γκόρντον Ράμσεϊ: Ο οξύθυμος σεφ και οι παράξενες συνήθειές του [εικόνες]

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ. Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την επιτυχία που του απέφεραν τα αστέρια Michelin, μέχρι τα καυστικά σχόλιά του στην τηλεόραση, ο Γκόρντον Ράμσεϊ έχει αφήσει το στίγμα του στον κόσμο της μαγειρικής.

Γεννημένος στην Γλασκόβη το 1966, λίγοι θα μπορούσαν τότε να υποθέσουν πως ένας επίδοξος ποδοσφαιριστής θα γινόταν κάποτε ένας από τους πιο διάσημους σεφ του κόσμου.
Με αφορμή τα γενέθλιά του σήμερα, ας δούμε μερικά από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του, μαζί με κάποια απροσδόκητα γεγονότα.

Δεν αντέχει τα πάρτι με φαγητό
Σε συνέντευξή του, ο σεφ παραδέχτηκε πως μισεί τα πάρτι με φαγητό γιατί συνήθως δεν αντέχει το φαγητό που σερβίρουν. Το 2011 είχε δηλώσει στην Mirror: «Προσπαθώ να μην πηγαίνω – κυρίως επειδή δεν μπορώ να κάθομαι εκεί και να υποκρίνομαι ότι όλα είναι τόσο νόστιμα ενώ δεν είναι. Το φαγητό συνήθως είναι χάλια. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι διπλωματικός».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gordon Ramsay (@gordongram) στις 26 Οκτ, 2018 στις 3:17 μμ PDT

Είναι τρίτος στη λίστα με τα περισσότερα αστέρια Michelin
Η θριαμβευτική καριέρα του Ράμσεϊ έχει απογειώσει τα εστιατόριά του που έχουν κατακτήσει συνολικά 16 αστέρια Michelin, με το πρώτο του εστιατόριο Restaurant Gordon Ramsay να κατακτά τρία αστέρια από τότε που άνοιξε το 2001. Πρώτοι στην λίστα με τα περισσότερα αστέρια Michelin είναι ο αείμνηστος Joël Robuchon, ο οποίος έλαβε περισσότερα από 30 αστέρια και ο Alain Ducasse με 21.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Massive congrats to @RestaurantGordonRamsay and @PetrusRestaurant on retaining their #Michelin star status in the 2018 @MichelinGuide – well deserved all ! Gx @gordonramsayrestaurants #MichelinStar19 #MICHELINguideGBI

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gordon Ramsay (@gordongram) στις 1 Οκτ, 2018 στις 12:43 μμ PDT


Ο Ράμσεϊ λέει πως αν χάσει ένα αστέρι Michelin θα είναι σαν να «χάνει μια σύντροφο»
Μετά από την απώλεια δύο αστεριών στο εστιατόριό του στη Νέα Υόρκη, ο σεφ το συνέκρινε με την απογοήτευση του να «χάνεις μια σύντροφο» ή «το Champions League».

Δεν αγγίζει ποτέ το φαγητό που σερβίρουν στα αεροπλάνα, παρόλο που το μαγειρεύει
Παρά το γεγονός ότι κατέχει ένα εστιατόριο στο αεροδρόμιο του Χίθροου, που ονομάζεται Plane Food, ο Ράμσεϊ έχει αποκαλύψει πως δεν θα έτρωγε ποτέ κάτι που σερβίρεται σε ένα αεροπλάνο. Όπως είχε δηλώσει στο «Refinery 29»: «Δεν υπάρχει περίπτωση να φάω φαγητό από το αεροπλάνο. Εργάζομαι για αεροπορικές εταιρείες εδώ και 10 χρόνια, επομένως ξέρω που αποθηκεύεται αυτό το φαγητό και πού πηγαίνει όπως και το πόσο καιρό κάνει μέχρι που να το φάει ο κόσμος».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gordon Ramsay (@gordongram) στις 9 Σεπ, 2018 στις 6:28 πμ PDT

Το δείπνο των ονείρων του θα ήταν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα
 Θέλει ο Ράσελ Κρόου να τον υποδυθεί στην ταινία της ζωής του

Η νίκη του Τραμπ στις εκλογές κατέστρεψε τα 50α του γενέθλια
Ο Ράμσεϊ γιόρτασε τα 50α του γενέθλια την βραδιά των αμερικανικών προεδρικών εκλογών σε ένα εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο. Μετά την νίκη του Τραμπ δήλωσε στους Financial Times: «Μου κατέστρεψε ολοκληρωτικά το δείπνο μου. Δεν έχω ξαναδεί αίθουσα εστιατορίου τόσο παγωμένη και ήσυχη ποτέ στη ζωή μου. Στην αρχή του δείπνου φαινόταν ότι θα κέρδιζε η Χίλαρι και μέχρι το επιδόρπιο είχαν έναν νέο πρόεδρο. Ήταν σοκαριστικό».

Το δείπνο των ονείρων του θα ήταν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα
Όπως έχει δηλώσει στην Daily Mail, το δείπνο των ονείρων του θα ήταν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Συγκεκριμένα ειε δηλώσει: «Ήμουν πολύ τυχερός που της μαγείρεψα στο Aubergine τον πρώτο καιρό. Όταν μπήκε μέσα ήταν πολύ φυσιολογική. Κανένα τουπέ, με την ασφάλεια έξω, απόλαυσε το μεσημεριανό μενού. Έφαγε τερίνα με πράσο για πρώτο πιάτο και στη συνέχεια λαβράκι».


Ο Μάρκο Πιερ Γουάιτ είναι ο άνθρωπος που μισεί περισσότερο στον κόσμο
Ο διάσημος σεφ είναι γνωστός για τους επικούς καβγάδες με μια σειρά από διάσημες προσωπικότητες, με πιο γνωστή αυτή με τον πρώην μέντορά του Μάρκο Πιερ Γουάιτ. Όπως έχει δηλώσει στην Daily Mail, ο Γουάιτ είναι ο άνθρωπος που μισεί πιο πολύ στον κόσμο. Αναφερόμενος σε μια εποχή που εργαζόταν στην κουζίνα του Harveys, ο Ράμσεϊ είπε ότι προσπαθούσε να περάσει από τον Γουάιτ αλλά εκείνος τον έσπρωξε και του είπε: «Είσαι σαν τα σκ@@@ σκύλου – πάντα στη μέση του δρόμου». Από τότε, οι δύο άνδρες είχαν μια σεριά από καβγάδες, συμπεριλαμβανομένης μιας φοράς που ο Ράμσεϊ εμφανίστηκε στον γάμο του Γουάιτ απρόσκλητος με τηλεοπτική κάμερα.

Επίσης, ο Ράμσεϊ έχει έναν συνεχιζόμενο καβγά με τον Τζέιμι Όλιβερ που ξεκίνησε όταν ο δεύτερος έκραξε τον Ράμσεϊ γιατί χλεύασε την εμφάνιση της Αυστραλής δημοσιογράφου Τρέισι Γκριμσόου. Έκτοτε, οι δύο άνδρες δεν κρύβουν το μίσος τους ο ένας για τον άλλον.


Θέλει ο Ράσελ Κρόου να τον υποδυθεί στην ταινία της ζωής του
Ο Ράμσεϊ έχει δηλωσει στην Daily Mail πως οι φλογερές και παθιασμένες δεξιότητες του Κρόου ταιριάζουν πολύ με τις δικές του και του αρέσει που ο ηθοποιός είναι «εκπαιδευμένος να είναι σκληρός».

Η αυτοκρατορία εστιατορίων του ξεκίνησε επειδή ήταν πραγματικά θυμωμένος
Σε ηλικία 27 ετών, ο Ράμσεϊ εξασφάλισε τον τίτλο του επικεφαλής σεφ στο εστιατόριο του Aubergine του Μάρκο Πιερ Γουάιτ. Όμως μια διαφωνία σχετικά με τα συμβόλαια και την μελλοντική κατεύθυνση της επιχείρησης είχαν σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Μάρκους Γουόρεϊγκ από το άλλο εστιατόριο – αδερφάκι του, το L’ Oranger και οδήγησε τον Ράμσεϊ ως επικεφαλής και των δύο εστιατορίων. Σύντομα όμως παραιτήθηκε από τα νεύρα του και άνοιξε το δικό του εστιατόριο Restaurant Gordon Ramsay.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gordon Ramsay (@gordongram) στις 3 Αύγ, 2018 στις 3:23 μμ PDT


Το αγαπημένο του σνακ το βράδυ είναι τα ψητά φασόλια
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, έχει δηλώσει πως τα ψητά φασόλια είναι το αγαπημένο του σνακ αργά το βράδυ – με τσίλι, tabasco, ζεστή σάλτσα και αυτό πάπιας. Εντάξει, μην περιμένετε κάτι τόσο απλό!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ