Τι είναι το mobbing; -Bullying και παρενόχληση στο χώρο εργασίας - iefimerida.gr

Τι είναι το mobbing; -Bullying και παρενόχληση στο χώρο εργασίας

Mobbing στο γραφείο / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι είναι το mobbing στο χώρο εργασίας, πως διακρίνεται από το bullying και ποια τα δικαιώματα του θύματος;

Είναι δυνατόν στο χώρο εργασίας να εκδηλώνονται φαινόμενα «mobbing» ή και «bullying» από εργαζόμενο σε έτερο εργαζόμενο, από προϊστάμενο σε υφιστάμενό του ή ακόμη και το αντίστροφο; Είναι.
Τα περιστατικά είναι πάμπολλα, αν και λίγα από αυτά καταλήγουν να καταγγέλλονται επισήμως. Οι ισορροπίες είναι λεπτές, οι εποχές δύσκολες και αρκετοί εκείνοι που προτιμούν να πάρουν το ομμάτιό τους και να φύγουν από τη δουλειά τους παρά να μπλέξουν με καταγγελίες, εντάσεις και ό,τι άλλο. Ο φόβος, άλλωστε, έπαιζε και παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στο αν κάποιος θα αποφασίσει να καταγγείλει μια τέτοια καταχρηστική συμπεριφορά. Στο φόβο αυτό στηρίζονται από την άλλη και αυτοί που ασκούν το bullying και το mobbing.
Και στις δύο περιπτώσεις υφίσταται παρενόχληση του θύματος αλλά υπάρχουν διαφορές ως προς τον τρόπο στοιχειοθέτησης των φαινομένων αυτών. Αρα και διαφορές στην αντιμετώπισή τους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου, δείτε τι είναι το mobbing και τι συνέπειες επιφέρει νομικά στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ mobbing
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ