Βενιζέλος: Συμφωνία δεν υπάρχει -Πρέπει να αποφασίσει η Σύνοδος της Ιεραρχίας και η Βουλή - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Συμφωνία δεν υπάρχει -Πρέπει να αποφασίσει η Σύνοδος της Ιεραρχίας και η Βουλή

Ευάγγελος Βενιζέλος/Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο «Θέμα 104,6» σχολίασε τη πρόθεση συμφωνίας των κ. Τσίπρα και Ιερώνυμου τονίζοντας ότι αυτό που δεν έγινε, είναι ένα βήμα για το διαχωρισμό των σχέσεων Πολιτείας - Εκκλησίας.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι είναι προβληματικό νομικά και ιστορικά το μέρος της συμφωνίας που αφορά την εκκλησιαστική περιουσία δηλώνοντας σαφώς: «Συμφωνία δεν υπάρχει, είναι μια δήλωση προθέσεων και από ανθρώπους που δεν έχουν αρμοδιότητα. Πρέπει να αποφασίσει η Σύνοδος της Ιεραρχίας και η Βουλή».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η συμφωνία προθέσεων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο δεν έχει πρακτικά, δημοσιονομικά κανένα αποτέλεσμα.

«Είναι εύλογη η αναταραχή και η ανασφάλεια που υπάρχει στις τάξεις του κλήρου», σημείωσε.

Για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «δεν συντρέχουν οι λόγοι για να γίνει». «Η αναθεώρηση έχει χρησιμοποιηθεί από τον κ. Τσίπρα ως ένα μικρό καρότο, όταν το χρειάζεται. Τώρα ρίχνεται αυτό ως κάρβουνο καθ’ οδόν προς τις εκλογές. Δεν υπάρχει ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού που χρειάζεται για να προχωρήσει», ανέφερε.

Ειδικότερα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε: «Η αποσύνδεση με τη διάλυση της Βουλής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια τώρα. Είμαι υπέρ της λύσης, της έμμεσης εκλογής, είτε με απλή πλειοψηφία, είτε με τη συμμετοχή, για παράδειγμα, δημάρχων στη διαδικασία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ