Τα ταξιδιάρικα τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου - iefimerida.gr

Τα ταξιδιάρικα τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου

Λίνα Νικολακοπούλου στον Παρνασσό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία παρέα χρόνων με οδηγό τη Λίνα Νικολακοπούλου θα μας οδηγήσουν με τραγούδια ταξιδιάρικα σε ξεχωριστές διαδρομές.

Η συναυλία με τίτλο «Πάμε κάπου...με την Λίνα Νικολακοπούλου» θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός με ερμηνεύτρια την Αργυρω Καπαρού.

«Σαν ερμηνεύτρια, ακολουθώ την Λίνα Νικολακοπούλου από το 2012 και τραγουδώ τα διαμάντια που έχει χαρίσει στην ελληνική δισκογραφία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου» αναφέρει μιλώντας στο iefimerida η Αργυρώ Καπαρού.

«Στην καλλιτεχνική μου πορεία ως τώρα έχει παίξει μεγάλο ρόλο και προσωπικά είμαι ευγνώμων που εξακολουθεί να με εμπιστεύεται και να με καλεί κάθε φορά που σχεδιάζει κάτι καινούργιο.
Η πρώτη μας φορά ήταν , όταν μαζί με την συνθέτρια Δάφνη Αλεξανδρή με κάλεσαν να ερμηνεύσω 18 τραγούδια τους, στο άλμπουμ «Χειρολαβές», όπως είναι ο τίτλος από το ομώνυμο τραγούδι μας αλλά και ένα στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Η Λίνα Νικολακοπούλου, είναι ένας άνθρωπος που περπατά πολύ στην πόλη μας, χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς και εμπνέεται από το αστικό περιβάλλον και τους συμπολίτες μας. Όπως λέει η ίδια, όλοι θέλουμε από κάπου να πιαστούμε, έτσι διάλεξε και ως εξώφυλλο του άλμπουμ μας, την κίτρινη χειρολαβή ενός τρόλεϊ».

Η Αργυρώ Καπαρού τραγουδά Λίνα Νικολακοπούλου

«Από την πρώτη μας συνεργασία έως σήμερα έχω συμμετάσχει σε πολλές μουσικές παραστάσεις που επιμελήθηκε , όπως , το 2015 ‘Πνοές του Μάη’ μελοποιημένη ποίηση Γιώργου Σαραντάρη, σε μουσική Δάφνης Αλεξανδρή. Την ίδια χρονιά στο Φεστιβάλ Αθηνών Avanti Dario αφιέρωμα στον Νομπελίστα Ντάριο Φό. Το 2016 8 Ρώσσοι ποιητές τραγουδούν ελληνικά μελοποιημένοι Ρώσσοι ποιητές σε μουσική Δάφνης Αλεξανδρή και μετάφραση Γιάννη Σουλιώτη.
Το 2016-17-18 ‘Λάμπα Θυέλλης’ και ‘ Ο δρόμος μιλάει’ βραδιές λόγου και μουσικής μαζί με τον ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη , πολλούς σημαντικούς καλεσμένους συνομιλητές και την συνεργάτη της, δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Χριστακάκη».

«Η τιμή που αισθάνομαι για την έως τώρα συμπόρευση μου με την Λίνα Νικολακοπούλου είναι μεγάλο αντίδωρο και χαίρομαι που κάθε φορά που συνεργαζόμαστε με κάνει να σηκώνω ψηλότερα τον προσωπικό μου καλλιτεχνικό πήχη. Το σίγουρο είναι πως όπου κι αν με πάει, πάντα θα ακολουθώ με την καρδιά μου. Έτσι και τώρα ,με τον τίτλο ‘Πάμε κάπου… με την Λίνα Νικολακοπούλου’ το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στον ιστορικό χώρο του φιλολογικού συλλόγου Παρνασσός στην πλατεία Καρύτση παρέα με τους αγαπημένους καλεσμένους μας , τον ηθοποιό Άγγελο Παπαδημητρίου και τον ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη, αλλά και τους σπουδαίους μουσικούς μας, τον Παντελή Ντζιάλα στην κιθάρα και τις ενορχηστρώσεις, τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Χριστόφορο Καραλή στην κιθάρα και τον Αλέξανδρο Κασαρτζή στο τσέλο, θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι της Λίνας μας, όπου θα τραγουδήσουμε όπως λέει η ίδια, τραγούδια που γεννήθηκαν στην πόλη μας και υπάρχουν επειδή τα αγαπάμε».

Πάμε κάπου...με την Λίνα Νικολακοπούλου
Στο κέντρο της πόλης, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
Ερμηνεύει η Αργυρώ Καπαρού
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ