ΙΙF: Ολοι οι ιδιώτες πιστωτές πρέπει να συμμετάσχουν στο «κούρεμα» του χρέους - iefimerida.gr

ΙΙF: Ολοι οι ιδιώτες πιστωτές πρέπει να συμμετάσχουν στο «κούρεμα» του χρέους

ΙΙF: Ολοι οι ιδιώτες πιστωτές πρέπει να συμμετάσχουν στο «κούρεμα» του χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ελπίδα, η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο κούρεμα του χρέους της Ελλάδας, να φθάσει στο 100%, εξέφρασε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).

Οπως ανακοίνωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, με ανακοίνωσή του το IIF, επεσημαίνει ότι μέχρι στιγμής, με βάση τα στοιχεία που δίνει η ελληνική κυβέρνηση, το ποσοστό συμμετοχής (των ιδιωτών πιστωτών) στο κούρεμα των ομολόγων φθάνει περίπου το 96%. Ωστόσο, «η καθολική συμμετοχή θα βοηθούσε την Ελλάδα να επικεντρωθεί στην υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων».

Επίσης, το IIF επισημαίνει ακόμη πως εάν επιτευχθεί ο εν λόγω στόχος, θα συμβάλλει σημαντικά στην «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας στις 2 Απριλίου διευκρίνησε πως έντεκα πιστωτές - κάτοχοι περίπου 6,4 δισ. ευρώ της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους, ενώ κάποιοι ακόμη δεν έχουν απαντήσει. Η τελική απάνηση πρέπει να δοθεί έως τις 18 Απριλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ