«Χρυσή βίζα» απέκτησαν 1.521 Κινέζοι -Δείγμα επενδυτικού ενδιαφέροντος - iefimerida.gr

«Χρυσή βίζα» απέκτησαν 1.521 Κινέζοι -Δείγμα επενδυτικού ενδιαφέροντος

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H χορήγηση κάρτας Visa σε Κινέζους αυξήθηκε το 2018 κατά 28%, φτάνοντας τις 115.000, ενώ διπλάσιος είναι ο αριθμός των ταξιδιωτών από την Κίνα που ήλθαν στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα σημαντικός καταγράφεται και ο αριθμός των Κινέζων που απέκτησαν Golden Visa, φτάνοντας τους 1.521, όταν ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 3.154 - ενδεικτικό της κατεύθυνσης των Κινέζων επενδυτών και στο χώρο της διαχείρισης ακινήτων.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε ο Γιώργος Βερνίκος, πρόεδρος της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του ελληνο-κινεζικού επιμελητηρίου, σε σημερινή εσπερίδα που διοργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών για την Ανασυγκρότηση με το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα, με θέμα τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ