«Θαύμα» στην Κίνα: Η δύναμη της μητρικής αγάπης «ξύπνησε» τετραπληγικό μετά από 12 χρόνια σε κώμα - iefimerida.gr

«Θαύμα» στην Κίνα: Η δύναμη της μητρικής αγάπης «ξύπνησε» τετραπληγικό μετά από 12 χρόνια σε κώμα

 Η Γουέι Μινγκγίνγκ ξόδεψε ό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια ήταν ακοίμητη φρουρός στο προσκεφάλι του, από τη μέρα που ο γιος της βυθίστηκε σε κώμα μετά από ένα φοβερό τροχαίο στην Κίνα.

Άλλοι θα είχαν εγκαταλείψει την προσπάθεια. Όχι όμως εκείνη. Κι όταν ο γιος της ξύπνησε τελικά, το πρώτο που αντίκρισε ήταν τα δάκρυα χαράς που κυλούσαν στο πρόσωπο της 75χρονης μητέρας του.

Η ιστορία του Γουάνγκ Σουμπάο και της μάνας του, Γουέι Μινγκγίνγκ έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη στην Κίνα. Και δικαιολογημένα. Η ηλικιωμένη μητέρα ξόδεψε τις οικονομίες μιας ζωής, δανείστηκε κι άλλα 15.000 ευρώ, ενώ κάποια στιγμή πέρασε έναν ολόκληρο μήνα νηστική, πίνοντας μόνον νερό, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας του γιου της.

Ο Γουάνγκ Σαμπάο έμεινε τετραπληγικός σε ηλικία 36 ετών μετά το τροχαίο του 2006 στο Σουγκουάνγκ της επαρχίας Σαντόνγκ και βυθίστηκε σε κώμα. Ο πατέρας του είχε πεθάνει, όταν ήταν μικρός, κι έτσι το βάρος της φροντίδας του ανέλαβε να σηκώσει μόνη της, αγόγγυστα, η μάνα του.

Σηκωνόταν από τις 05:00 τα χαράματα για να του πλύνει το πρόσωπο, να τον καθαρίσει, να τον λούσει, να του κάνει μασάζ και να του αλλάζει θέσεις στο κρεβάτι για να μην πάθει κατάκλιση. Όλη της η ζωή ήταν αφιερωμένη στο γιο της, αλλά εκείνη δεν παραπονιόταν.

«Υπήρξε μια περίοδος που είχα να φάω έναν ολόκληρο μήνα. Τόσο φτωχοί ήμασταν. Η γλώσσα μου, το στόμα μου ξεράθηκε. Μόνον νερό έπινα», είπε σε τοπική εφημερίδα. Έχασε 20 ολόκληρα κιλά όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα σήμερα να ζυγίζει μόλις 30 κιλά! Αλλά τώρα έχει κάθε δικαίωμα να χαμογελά...

Το θαύμα έγινε τον περασμένο μήνα, όταν είδε το γιο της μια μέρα να της χαμογελά -σημάδι ότι είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Ο Γουάνγκ Σουμπάο δεν μπορεί ακόμη να αρθρώσει κουβέντα, πόσω μάλλον να περπατήσει. Ακούει, όμως, τη μάνα του και της χαμογελά. Μετά από τόσα χρόνια αγωνίας οι ελπίδες της έχουν πλεόν αναπτερωθεί. «Είμαι υπερβολικά χαρούμενη», λέει. «Ελπίζω να αναρρώσει πλήρως και να μπορέσει κάποια μέρα να με φωνάξει ξανά “μαμά”. Δεν θα τον εγκαταλείψω ποτέ...»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ