«Οχι» στο αίτημα άρσης ασυλίας για Καμμένο-Παππά από την Επιτροπή Δεοντολογίας - iefimerida.gr

«Οχι» στο αίτημα άρσης ασυλίας για Καμμένο-Παππά από την Επιτροπή Δεοντολογίας

Καμμένος -Παππάς/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, η οποία συνεδρίασε σήμερα, γνωμοδότησε αρνητικά στο εισαγγελικό αίτημα για άρση ασυλίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, έπειτα από μήνυση που του έκαναν ο Χάρης Μάκας, η Μιράντα Ξαφά και ο Ηλίας Κανέλλης για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Ο κ. Καμμένος έστειλε στη επιτροπή πολυσέλιδο υπόμνημα, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες καταγγελίες και ανέφερε ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η τέλεση των καταγγελλομένων αδικημάτων.

Κατά την ψηφοφορία η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριο Γεωργιάδη αποφάσισε να γνωμοδοτήσει αρνητικά στο αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Καμμένου.

Ωστόσο, η τελική απόφαση θα ληφθεί στην Ολομέλεια.

Την ίδια ώρα, σε αναβολή οδηγήθηκε η λήψη απόφασης για την υπόθεση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης για το περίφημο «περούκα gate».

Παρά το γεγονός, η κ. Κοζομπόλη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε πως θα έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης Υπουργών και όχι της βουλευτικής ασυλίας. Η αντιπολίτευση αντέδρασε, λέγοντας ότι αυτό θα πρέπει να το ζητήσει ο ίδιος ο Υπουργός είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στην Επιτροπή είτε μέσω υπομνήματος.

Πάντως, στην ψηφοφορία που ακολούθησε, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τάσος Κουράκης συντάχθηκε με την αντιπολίτευση και όχι με τη θέση της κ. Κοζομπόλη, με αποτέλεσμα η υπόθεση να αναβληθεί και η Επιτροπή να ζητήσει από τον κ. Παππά τη γνώμη του επί του θέματος προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ