Ξηρός κόλπος και επώδυνο σεξ; Όχι πια! - iefimerida.gr

Ξηρός κόλπος και επώδυνο σεξ; Όχι πια!

Ξηρός κόλπος και επώδυνο σεξ; Όχι πια!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές είναι οι γυναίκες οι οποίες έχουν επώδυνες σεξουαλικές επαφές λόγω της ξηρότητας του κόλπου τους, πράγμα που τις οδηγεί μέχρι στο σημείο να αποφεύγουν το σεξ. Είσαι και εσύ μία από αυτές; Πλέον υπάρχει λύση.

Το φαινόμενο αυτό το συναντάς σε γυναίκες που πάσχουν από ατροφική κολπίτιδα, και οφείλεται στην μείωση των οιστρογόνων και η οποία όμως με την κατάλληλη θεραπεία μπορεί να καταπολεμηθεί.

Όπως δημοσιεύει το iatropedia.gr, η πάθηση εμφανίζεται συνήθως σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί ή υποβάλλονται σε αντιοιστρογόνες θεραπείες ή χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία αλλά και σε γυναίκες μετά τον τοκετό ή κατά το θηλασμό.

Μάλιστα πρόσφατες έρευνες στις ΗΠΑ, έδειξαν ότι το 10-40% των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών έχουν συμπτώματα ατροφικής κολπίτιδας, ωστόσο μόνο το 20-25% αυτών συμβουλεύονται το γιατρό τους για την πάθηση αυτή. Ωστόσο με μία απλή επίσκεψη στον ιατρό τους θα μπορούσαν να απαλλαχθούν από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Οι ιατροί υποστηρίζουν πως οι πλέον ενδεδειγμένοι τρόποι αντιμετώπισης της ατροφικής κολπίτιδας είναι τρεις.

  • Θεραπεία ορμονικής αποκατάστασης,
  • Τοπικά λιπαντικά μέσα
  • Τοπικά ενυδατικά μέσα

Για να έχουν αποτέλεσμα οι μέθοδοι αυτές οι γιατροί συστήνουν στις γυναίκες να τροποποιήσουν τον τρόπο ζωής που έκαναν μέχρι στιγμής και να βελτιώσουν και την ποιότητα τους.

Τοπικά λιπαντικά μέσα

Σε ότι έχει να κάνει με τα τοπικά λιπαντικά μέσα, πρόκειται για ένα είδος θεραπείας, που δεν έχει μακροχρόνιο θεραπευτικό αποτέλεσμα αλλά λειτουργεί ανακουφιστικά και στιγμιαία.

Τοπικά ενυδατικά μέσα

Τα τοπικά ενυδατικά μέσα όμως, προσφέρουν μακροχρόνια ενυδάτωση του κολπικού βλεννογόνου, αφού εισέρχονται σε αυτόν και δεν δρουν επιφανειακά. Η επιλογή αυτή είναι η πλεον κατάλληλη για όσες γυναίκες θέλουν αν αποφύγουν την θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, αφού η χρήση τοπικών ενυδατικών μέσων σε τακτική βάση, επιτυγχάνει ισοδύναμη αποτελεσματικότητα με την τοπική θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης στην αντιμετώπιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων της ατροφικής κολπίτιδας π.χ. κνησμός, επώδυνη σεξουαλική επαφή κ.α.

Το υαλουρονικό οξύ, είναι ένα φυσικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και συμβάλλει στην ενυδάτωση, επούλωση και αποκατάσταση του κολπικού βλεννογόνου. Τα κολπικά υπόθετα Xaluron, που έχουν σαν βάση το υαλουρονικό οξύ μπορούν να θεραπεύσουν την ατροφική κολπίτιδα, να ανακουφίσουν τις γυναίκες από την κολπική ξηρότητα και να βελτιώσουν τομείς όπως ο σεξουαλικός, βοηθώντας την γυναίκα να μην πονάει, να μην νιώθει κνησμό να μην νιώθει κάψιμο και όλα αυτά χωρίς καμία παρενέργεια στον οργανισμό της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ