Οι Βρυξέλλες παρατείνουν για έναν ακόμη χρόνο τις κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας - iefimerida.gr

Οι Βρυξέλλες παρατείνουν για έναν ακόμη χρόνο τις κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας

Ο Νικολάς Μαδούρο/ Φωτογραφία: AP- Frank Franklin II
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΕΕ αποφάσισε να παρατείνει για έναν χρόνο, έως τις 14 Νοεμβρίου 2019, τις κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας, με στόχο να υποχρεώσει τον Νικολάς Μαδούρο να σεβαστεί το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία.

Οι Βρυξέλλες είχαν επιβάλει εμπάργκο στα όπλα και τα υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερικές επιχειρήσεις καταστολής. Παράλληλα, είχε βάλει σε «μαύρη λίστα» 18 αξιωματούχους του καθεστώτος, που δεν μπορούν να πάρουν άδεια εισόδου στην ΕΕ και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία στην ΕΕ έχουν παγώσει. Ανάμεσά τους η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκες και ο δεύτερος στην ιεραρχία του κυβερνώντος κόμματος PSUV, Ντιοσντάο Καμπέγιο.

«Τα μέτρα αυτά έχουν διαμορφωθεί με τρόπο ώστε να μην βλάπτουν τον πληθυσμό της Βενεζουέλας. Εχουν στόχο να ενθαρρύνουν δημοκρατικές λύσεις για να φέρουν πολιτική σταθερότητα στη χώρα και να της επιτρέψουν να απαντήσει στις επείγουσες ανάγκες του πληθυσμού», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυρώσεις Βενεζουέλα ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ