Ο Ντομπρόβσκις προειδοποιεί με κυρώσεις την Ιταλία: Πρέπει να κάνει σημαντικές αλλαγές στον προϋπολογισμό - iefimerida.gr

Ο Ντομπρόβσκις προειδοποιεί με κυρώσεις την Ιταλία: Πρέπει να κάνει σημαντικές αλλαγές στον προϋπολογισμό

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ιταλίας, για υπερβολικό χρέος, είπε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Για αυτό τον λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει τη σχετική έκθεση για το χρέος, συμπλήρωσε, ενώ υπογράμμισε ότι η Ρώμη θα πρέπει να κάνει σημαντικές αλλαγές στον προϋπολογισμό, γιατί «η μέχρι τώρα απόκλιση είναι ευρεία».

«Τα περασμένα χρόνια δεν ενεργοποιήθηκε η διαδικασία, διότι η Ιταλία είχε ουσιαστικά ευθυγραμμιστεί με το Σύμφωνο Σταθερότητας. Αν δεν αλλάξει όμως το κείμενο οικονομικού προγραμματισμού της ιταλικής κυβέρνησης, φέτος η Κομισιόν θα πρέπει να αναθεωρήσει τα συμπεράσματά της», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι τη συνεδρίαση της Δευτέρας το Eurogroup υιοθέτησε την άποψη της Κομισιόν για τον ιταλικό προϋπολογισμό και κάλεσε τη Ρώμη να τον αναθεωρήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ