Λαβρόφ: Παράνομες οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν - iefimerida.gr

Λαβρόφ: Παράνομες οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν

Ο Σεργκέι Λαβρόφ/ Φωτογραφία: AP- Manu Fernandez
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στο Ιραν είναι μη αποδεκτές, είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωση που αποτελεί το πρώτο σχόλιο της Μόσχας για το ζήτημα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν τρόποι για οικονομική συνεργασία με το Ιράν, παρά την επαναφορά των κυρώσεων τη Δευτέρα, στον πετρελαϊκό, τραπεζικό τομέα και τις μεταφορές.

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι χρησιμοποίησε απαράδεκτες μεθόδους για να πιέσει ώστε να αποκοπούν οι ιρανικές τράπεζες από το τραπεζικό σύστημα SWIFT.

Η Ρωσία και οι Ευρωπαίοι εταίροι της εξετάζουν τρόπους για να διατηρήσουν τους οικονομικούς δεσμούς με την Τεχεράνη, είπε ακόμη ο Λαβρόφ, μετά τη συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογό του Γιοσέπ Μπόρελ, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Και ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι η Τουρκία δεν θα συμμορφωθεί με τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν εξαιρεθεί από αυτές, σε ό,τι αφορά το ιρανικό πετρέλαιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεργκεί Λάβροφ Ιράν κυρώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ