Συναγερμός στη Γαλλία: Συνελήφθησαν έξι άτομα που μετείχαν σε «ακροδεξιό σχέδιο» επίθεσης κατά του Μακρόν - iefimerida.gr

Συναγερμός στη Γαλλία: Συνελήφθησαν έξι άτομα που μετείχαν σε «ακροδεξιό σχέδιο» επίθεσης κατά του Μακρόν

O Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε σήμερα στο Les Epargnes της βόρειας Γαλλίας (Φωτογραφία: ΑΡ/ Francois Mori)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβεσε διάφορες περιοχές της χώρας έξι άτομα με την υποψία ότι σχεδίαζαν βίαιη επίθεση κατά του προέδρου της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ γαλλικών ΜΜΕ οι έξι συλληφθέντες ανήκαν σε ακροδεξιά οργάνωση.

Η αντιτρομοκρατική ξεκίνησε έρευνα μετά τις συλλήψεις σε τρεις ξεχωριστές περιοχές της χώρας, στα διαμερίσματα της Ιζέρ, νοτιοανατολικά της Λιόν, του Μοζέλα, στα σύνορα με τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο και της Ιλ-ε-Βιλέν, βορειοδυτικά της πόλης Ρεν. Ο ραδιοφωνικός σταθμός France Info ανέφερε ότι οι συλληφθέντες -ηλικίας μεταξύ 20 και 60 ετών- σχεδίαζαν κάποια βίαιη επίθεση κατά του Μακρόν, αλλά σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία το σχέδιο ήταν «αόριστο και ασαφές», αν και κρίθηκε αρκετά σοβαρό και προχωρημένο από τις Αρχές, αφού ανέλαβαν δράση.

Οι ύποπτοι, όπως μετέδωσε το BFM TV ανήκαν σε «ακροδεξιά μονάδα κομάντο», πληροφορία, ωστόσο, που δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη. Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποια είναι η σχέση ανάμεσα στους συλληφθέντες ή πώς ήταν σε επαφή μεταξύ τους.

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων από ισλαμιστές, μετά τα κτυπήματα τζιχαντιστών τα τελευταία χρόνια, αλλά η αστυνομία και οι υπηρεσίες Πληροφοριών αγρυπνούν και για την απειλή από ακροδεξιές οργανώσεις.

Σε συνέντευξή του που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή ο Μακρόν προειδοποίησε για την απειλή που συνιστούν ακροδεξιά κινήματα σε όλη την Ευρώπη, λέγοντας πως η αδιαφορία στη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο του Χίτλερ στη Γερμανία και του Μουσολίνι στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Εμανουέλ Μακρόν ακροδεξιοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ