Η Κομισιόν απειλεί με πρόστιμα αν ματαιωθεί ο ΧΥΤΥ Κερατέας - iefimerida.gr

Η Κομισιόν απειλεί με πρόστιμα αν ματαιωθεί ο ΧΥΤΥ Κερατέας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα δεδομένα προκύπτουν στην υπόθεση του ΧΥΤΥ Κερατέας μετά την επιστολή που έλαβαν οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Αποστολέας; Η Γενική Διεύθυνση της Περιφερειακής Πολιτικής της Κομισιόν. Όπως προκύπτει από την επιστολή αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πληροφορήθηκε τόσο την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από την Κερατέα όσο και τις πληροφορίες για την πρόταση κατοίκων της Κερατέας για αλλαγή χωροθέτησης του ΧΥΤΥ. Και ούτε λίγο ούτε πολύ, προειδοποιούν την ελληνική κυβέρνηση ότι εφόσον εγκαταλειφθεί το έργο που έχει αρχίσει, θα χάσουμε τα λεφτά που έχει εγκρίνει η Κομισιόν για την κατασκευή του. Και δεν είναι λίγα: 12,6 εκ ευρώ. Η επιστολή έχει ημερομηνία 27 Απριλίου και εστάλη αφού είχε επέλθει η συμφωνία μεταξύ κατοίκων και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αμοιβαία υποχώρηση των ΜΑΤ και των οδοφραγμάτων.
«Όπως πληροφορηθήκαμε προσφάτως οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρθηκαν. Εάν αυτή η κατάσταση οδηγήσει σε αναστολή των εργασιών, τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να επανεξετάσει την επέκταση του προγράμματος , το οποίο σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να συνεχιστεί πέραν της 31ης Δεκεμβρίου του 2011» είναι η πρώτη προειδοποίηση που απευθύνει η Κομισιόν στην ελληνική κυβέρνηση. Θυμίζοντας πως ενώ το έργο έπρεπε να έχει γίνει από το 2010, στηρίχθηκε στις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων και έδωσε παράταση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι αρμόδιοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούν επιπλέον τις ελληνικές αρχές οφείλουν να επιβεβαιώσουν εάν θα αποσύρουν το συνολικό πρόγραμμα για το έργο κατασκευής ΧΥΤΥ στην Κερατέα. Εάν σταματήσει, προειδοποιούν, αυτό «θα οδηγήσει σε οριστική απώλεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση της χρηματοδότησης που προβλεπόταν για την περίοδο 2000-2006 από το Ταμείο Συνοχής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ