Το Πανεπιστήμιο Αθηνών γέμισε μαθητές Λυκείου -Είδαν, άκουσαν και αποφασίζουν πού και τι θα σπουδάσουν

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημέρα «Ανοικτών Πυλών» για την επίσκεψη μαθητών και μαθητριών Λυκείου στις Σχολές και Τμήματα του ΕΚΠΑ, καθώς περισσότερα από 2.000 παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο πανεπιστήμιο την Παρασκευή, 2/11.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η βέλτιστη ενημέρωση των μαθητών/τριών για το αντικείμενο σπουδών που τους ενδιαφέρει και η ξενάγησή τους στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Οσα ειδαν και έμαθαν οι μαθητές

Κατά την ημέρα αυτή, οι Σχολές και τα Τμήματα του ΕΚΠΑ υποδέχθηκαν τους μαθητές/τριες ― και αυριανούς φοιτητές, συνοδεία των καθηγητών τους, μετά την κράτηση θέσεων σε προκαθορισμένη ώρα, για δίωρες ξεναγήσεις. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, με τη συνδρομή του καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ, καθώς και εθελοντών φοιτητών, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το επιστημονικό αντικείμενο της Σχολής/Τμήματος, τις επαγγελματικές προοπτικές που παρέχει, τα διδασκόμενα μαθήματα, τις ερευνητικές και λοιπές ακαδημαϊκές δραστηριότητες, επισκέφθηκαν τους ακαδημαϊκούς χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, μουσεία) και παρακολούθησαν άλλες δράσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που διαμόρφωσε κάθε Σχολή/Τμήμα.

Η ειδική πλατφόρμα

Για τον καλύτερο προγραμματισμό των επισκέψεων ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε Σχολής/Τμήματος λειτούργησε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ που επέτρεψε την κράτηση θέσεων από τους καθηγητές των Σχολείων σε συγκεκριμένο δίωρο, με δήλωση του συνολικού αριθμού μαθητών/τριών τους που επιθυμούν να επισκεφθούν επιμέρους Σχολές/Τμήματα του ΕΚΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πανεπιστήμιο Αθηνών μαθητές ΕΚΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ