Eurogroup: Οι θεσμοί εξετάζουν τον δημοσιονομικό χώρο για την Ελλάδα -Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται - iefimerida.gr

Eurogroup: Οι θεσμοί εξετάζουν τον δημοσιονομικό χώρο για την Ελλάδα -Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα μπορεί να μην ήταν στην ατζέντα αυτής της συνεδρίασης, αλλά οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ρωτήθηκαν για το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων.

«Δεν συζητήσαμε για την Ελλάδα σήμερα. Οι θεσμοί και η Αθήνα συζητούν για τον προϋπολογισμό και αξιολογούν τι δημοσιονομικός χώρος είναι διαθέσιμος για να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα. Να είμαι ξεκάθαρος, το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να είναι πάνω από 3,5% το 2019, αυτός ο στόχος δεν είναι η υπό συζήτηση. Αυτό που πρέπει να δούμε για την τελική εκδοχή του προϋπολογισμού είναι να δούμε τι θα γίνει με τον δημοσιονομικό χώρο και αν θα χρησιμοποιηθεί για κάποια μέτρα», απάντησε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ καλωσόρισε τη δέσμευση για τον στόχο πλεονάσματος της τάξης του 3,5%, όπως και τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τους κανονισμούς, σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό. «Ο στόχος του πλεονάσματος δεν αμφισβητείται από κανέναν και η ελληνική κυβέρνηση είναι θετική», σημείωσε ο επικεφαλής του ESM, ωστόσο σημείωσε: «Οι προηγούμενες δεσμεύσεις υπό το πρόγραμμα πρέπει να γίνουν σεβαστές, ή να συζητηθούν με τους Θεσμούς και είμαστε σε αυτή τη διαδικασία».

Από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν ήταν ανάμεσα στις 6 χώρες που έλαβαν επιστολές για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι δεν υπήρχαν συγκεκριμένες παρατηρήσεις της Κομισιόν και πως αυτό είναι ένα πολύ καλό σήμα και θετικό μήνυμα.

«Το προαπαιτούμενο είναι ο δημοσιονομικός χώρος, που φαίνεται ότι υπάρχει. Πρέπει να καθοριστεί το μέγεθός του και μετά το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί, κάτι που είναι ακόμη υπό συζήτηση», συμπλήρωσε ο Επίτροπος Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ