Οι Ελληνοαμερικανοί που πέφτουν στη μάχη των ενδιάμεσων εκλογών -Ο 38χρονος που θέλει να γράψει ιστορία [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Ελληνοαμερικανοί που πέφτουν στη μάχη των ενδιάμεσων εκλογών -Ο 38χρονος που θέλει να γράψει ιστορία [εικόνες]

Ο Κρις Πάππας/ Φωτογραφία: AP- Charles Krupa
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφτασε η ώρα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, την Τρίτη, και στη «μάχη» πέφτουν και Ελληνοαμερικανοί, κάποιοι διεκδικώντας επανεκλογή και άλλοι ελπίζοντας ότι θα μπουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Κρις Πάππας

Ανάμεσά τους και ο Κρις Πάππας που δίνει μια «μονομαχία» το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι ιστορικό. Ο 38χρονος διεκδικεί την εκλογή στην 1η Περιφέρεια του Νιου Χαμσάιρ. Αντίπαλός του είναι ο Αφροαμερικανός Ρεπουμπλικανός Έντι Έντουαρντς. Η μάχη είναι αμφίρροπη, αλλά ο νικητής θα γράψει ιστορία, καθώς, σύμφωνα με το NBC, στην 1η περιφέρεια της πολιτείας θα εκλεγεί είτε ο πρώτος ανοιχτά γκέι ή ο πρώτος Αφροαμερικανός βουλευτής.

Την επανεκλογή τους διεκδικούν ο Ρεπουμπλικανός Κώστας Μπιλιράκης και ο Δημοκρατικός Τσάρλι Κριστ στη Φλόριντα, ο Δημοκρατικός Τζον Σαρμπάνης στο Μέριλαντ και η Δημοκρατική Ντίνα Τάιτους στη Νεβάδα.

Ο Κώστας Μπιλιράκης
Ο Τσάρλι Κριστ με τη σύζυγό του

Με ελληνικές ρίζες, σύμφωνα με την ΑΧΕΠΑ, είναι και ο Μάικλ Βαλτζ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στην 6η Περιφέρεια της Φλόριδα. Έχει ιδιαίτερα υψηλές πιθανότητες καθώς η περιφέρεια εκλέγει συστηματικά Ρεπουμπλικανούς, αν και η αντίπαλός του, η Νάνσι Σότενμπεργκ ήταν αξιωματούχος του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί προεδρίας Κλίντον και έχει ισχυρές διασυνδέσεις στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο Μάικλ Βαλτζ
Ο Τζον Σαρμπάνης

Τέλος, την είσοδο στη Γερουσία διεκδικεί η Ρεπουμπλικανή Λία Παπαχρήστου – Βούκμιρ στην πολιτεία Ουισκόνσιν. Οι δημοσκοπήσεις της δίνουν ποσοστά μεταξύ 41-42%, έναντι 52-53% στη δημοκρατική γερουσιαστή Τάμι Μπάλντγουιν.

Η Λία Παπαχρήστου- Βούκμιρ
Η Ντίνα Τάιτους

Η Λία Βούκμιρ, προσπαθώντας να αξιοποιήσει το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κερδίσει την πολιτεία πριν από δύο χρόνια, ανέδειξε σε βασικό θέμα της εκστρατείας της το μεταναστατευτικό. «Είμαι κόρη Ελλήνων μεταναστών και πραγματικά πιστεύω ότι είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος και πρέπει να το διατηρήσουμε τέτοιο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιοι που εκμεταλλεύονται τα κενά στα σύνορά μας», έχει πει.

Πηγή: ΑΠΕ
Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ