Eurogroup: Επικό τρολάρισμα Τσακαλώτου στον Ιταλό ΥΠΟΙΚ -«Κάποτε ήμουν εγώ στη θέση σου» - iefimerida.gr

Eurogroup: Επικό τρολάρισμα Τσακαλώτου στον Ιταλό ΥΠΟΙΚ -«Κάποτε ήμουν εγώ στη θέση σου»

Ο ιταλός ΥΠΟΙΚ Τζιοβάνι Τρία (αριστερά) και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (δεξιά) στο Eurorgoup -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα επικό σχόλιο «ξέφυγε» από το στόμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο αποψινό Eurogroup.

Η συνεδρίαση είναι αφιερωμένη στην Ιταλία, λόγω της διαμάχης της Ρώμης με τον Βρυξελλών γύρω από το ιταλικό προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, βλέποντας τους δημοσιογράφους, τις κάμερες και τους φωτογράφους να είναι στραμμένα στον Ιταλό ομόλογό του Τζιοβάνι Τρία σχολίασε: «Τhat used to be me» («Κάποτε ήμουν εγώ στη θέση του»).

Δείτε το tweet του ανταποκριτή των Financial Times στις Βρυξέλλες:

The new eurogroup: as cameras swarm around Italy's finance minister Giovannia Tria today, Greek's Euclid Tsakalotos is heard muttering "that used to be me"

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προέτρεψαν τον Ιταλό ομόλογό τους Τζιοβάνι Τρία να προχωρήσει σε αλλαγή του προσχεδίου του προϋπολογισμού της χώρας για το 2019 και να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου στο Reuters.

Οι υπουργοί της Ευρωζώνης «ενεθάρρυναν την Ιταλία να αναθεωρήσει τη θέση της, να ανταποκριθεί στις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να σεβασθεί τους συμπεφωνημένους κανόνες», είπε ο αξιωματούχος, μεταφέροντας τη σχετική συζήτηση που έλαβε χώρα στο Eurogroup, η συνεδρίαση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την πλευρά του, και σύμφωνα με Ιταλό αξιωματούχο, ο κ. Τρία ανέφερε στους συναδέλφους του ότι η χώρα του εργάζεται προς την κατεύθυνση εξεύρεσης ενός συμβιβασμού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί των διαφωνιών που υπάρχουν σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Μοσκοβισί: Ελπίζουμε η ιταλική κυβέρνηση να απαντήσει έως τις 13 Νοεμβρίου

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Οργάνου, ο επίτροπος Π. Μοσκοβισί εξέφρασε την ελπίδα ότι ιταλική κυβέρνηση θα απαντήσει, έως τις 13 Νοεμβρίου, στο αίτημα της Επιτροπής να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ