Εθνική Ελλάδος: Σκέψεις για «μετακόμιση» στο Παγκρήτιο - iefimerida.gr

Εθνική Ελλάδος: Σκέψεις για «μετακόμιση» στο Παγκρήτιο

Το Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου Κρήτης /Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ΟΑΚΑ για τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος σκέφτονται στην ΕΠΟ καθώς το Ολυμπιακό Στάδιο δεν μπόρεσε να γίνει... έδρα.

Μάλιστα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ήδη έχουν στο μυαλό τους κάποιες άλλες λύσεις, όπως το Παγκρήτιο. Για το λόγο αυτό και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες, βρέθηκε στην Κρήτη και επιθεώρησε από κοντά το στάδιο του Ηρακλείου. Η ΕΠΣ Ηρακλείου έβγαλε και σχετική ανακοίνωση αναφορικά με την επιθεώρηση και τα όσα συζήτησαν οι δυο πλευρές: «Σε συνέχεια της παρουσίας του εκτελεστικού διευθυντή της ΕΠΟ, Αλέξη Δέδε στο Παγκρήτιο Στάδιο και την επιθεώρηση που έγινε προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τους προσεχείς εντός έδρας αγώνες της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, σήμερα επισκέφτηκε το δημαρχείο Ηρακλείου στη Λότζια. Συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΕΠΣΗ, Γιώργο-Πλούταρχο Κουτεντάκη, έγινε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου και αρμόδιο για το Παγκρήτιο Στάδιο, Κώστα Βαρδαβά. Ο κ. Βαρδαβάς υποδέχτηκε με χαρά τους κ.κ. Δέδε και Κουτεντάκη, αποδεχόμενος με θέρμη την προοπτική της παρουσίας της Εθνικής Ελλάδας στο Ηράκλειο και στο Παγκρήτιο Στάδιο. Συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του Παγκρητίου Σταδίου, τις εγκαταστάσεις, την ασφάλεια ενώ όπως διαφάνηκε μπορούν να αντιμετωπιστούν κάποια λειτουργικά θέματα που υπάρχουν. Εκείνο που προκύπτει από τις επαφές με τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ Νίκο Τζώρτζογλου και τα στελέχη της Ένωσης, από την επιθεώρηση στο Παγκρήτιο Στάδιο αλλά και από τη σημερινή συνάντηση στη Λότζια, είναι ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις προκειμένου το Παγκρήτιο Στάδιο να αποτελέσει στο άμεσο μέλλον μόνιμη έδρα της Εθνικής Ελλάδας!».

H FIFA άνοιξε τον δρόμο του Βλαχοδήμου

Ο δρόμος της εθνικής Ελλάδας είναι πλέον ορθάνοιχτος για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Η ΕΠΟ ενημέρωσε πως η FIFA έδωσε την συγκατάθεση της προκειμένου ο γκολκίπερ της Μπενφίκα να έχει δικαίωμα να βάλει τα «γαλανόλευκα». Το δικαιοδοτικό όργανο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έκανε δεκτό το αίτημα που κατέθεσαν από κοινού η ΕΠΟ και ο ποδοσφαιριστής και ο Βαγγέλης Γραμμένος μέσω δήλωσης του καλωσόρισε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στους κόλπους της Εθνικής. Πλέον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η κλήση του για τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος που απομένουν στο Nations League το Νοέμβριο.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ: «Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (F.I.F.A.) γνωστοποίησε σήμερα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απόφασή της, βάσει της οποίας ο ποδοσφαιριστής Οδυσσέας Βλαχοδήμος έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική μας Ομάδα. Βάσει του σκεπτικού του ανεξάρτητου δικαιοδοτικού οργάνου της Player's Status Committee της F.I.F.A. που έκρινε την υπόθεση, "τα αιτήματα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του ποδοσφαιριστή Οδυσσέα Βλαχοδήμου γίνονται αποδεκτά και ο ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνίζεται στην Εθνική Ομάδα της Ελλάδας από την ανακοίνωση της απόφασης".

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της F.I.F.A., ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος έκανε το παρακάτω σχόλιο: "Η Ελληνική Ομοσπονδία έκανε το αυτονόητο καθήκον της απέναντι στην Εθνική Ομάδα και τον ποδοσφαιριστή, και αφού ακολούθησε την απαιτούμενη διεθνή πρακτική και διαδικασία, έφτασε στο αποτέλεσμα που προσδοκούσε. Ενόψει των προκριματικών του EURO 2020 ενδυναμώνουμε την ομάδα μας με έναν ακόμα παίκτη διεθνούς εμβέλειας και ενισχύουμε το ρόστερ του προπονητή. Καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Εθνικής Ομάδας τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ