Δημοσκόπηση σοκ για τον Τραμπ: Θα χάσει αν βρει απέναντί του τη Χίλαρι, τη Μισέλ Ομπάμα ή την Ελίζαμπεθ Γουόρεν - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση σοκ για τον Τραμπ: Θα χάσει αν βρει απέναντί του τη Χίλαρι, τη Μισέλ Ομπάμα ή την Ελίζαμπεθ Γουόρεν

Άσχημα τα δημοσκοπικά μαντάτα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020 αν βρει απέναντί του κάποια από τις γυναίκες που ακούγονται ως πιθανές υποψήφιες των Δημοκρατικών προβλέπει μια νέα δημοσκόπηση στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση του Axios η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα έχει προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Τραμπ, ενώ η διάσημη τηλεπερσόνα Όπρα Γουίνφρι 12, η γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις 10 μονάδες και η συνάδελφός της της Μινεσότα, Έιμι Κλομπουσαρ εννέα.

H πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ,  Μισέλ Ομπάμα (Φωτογραφία: ΑΡ)

Αν και η πλειοψηφία των ερωτηθέντων είπαν ότι δεν ξέρουν πολλά για τις δύο τελευταίες, ή την γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Κίρστεν Γκίλιμπραντ, για να τις αξιολογήσουν, η δημοσκόπηση έδειξε ότι αν γίνονταν τώρα οι εκλογές ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος θα τις έχανε.

Η αντίπαλος του Τραμπ στις εκλογές του 2016, Χίλαρι Κλίντον (Φωτογραφία: ΑΡ)

Η πρώην αντίπαλός του στην αναμέτρηση του 2016, Χίλαρι Κλίντον και η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν -που δέχονται αμφότερες συχνά τα φραστικά πυρά του Τραμπ- θα τον κέρδιζαν έστω κι αν έχουν μικρό προβάδισμα (5% η Κλίντον και μόλις 2% η Γουόρεν).

Κι όλα αυτά την ώρα που η δημοτικότητα του Τραμπ καταρρέει μεταξύ των γυναικών ψηφοφόρων, το 64% των οποίων αξιολογούν αρνητικά τον μέχρι τώρα απολογισμό της θητείας του – όπως και το 59% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων.

Η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι (Φωτογραφία: ΑΡ)

Ωστόσο, από τις γυναίκες που θα κέρδιζαν τον Τραμπ, οι περισσότερες είναι μάλλον απίθανο να διεκδικήσουν το χρίσμα των Δημοκρατικών. Η Όπρα Γουίνφρι το απέκλεισε ξανά προ ημερών, ενώ πρώην συνεργάτης της Χίλαρι Κλίντον, είπε τον περασμένο μήνα ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα» να κατεβεί για τρίτη φορά υποψήφια πρόεδρος.

Η Μισέλ Ομπάμα έχει πει ότι δεν ενδιαφέρεται, ενώ από τις υπόλοιπες, η μεν Ελίζαμπεθ Γουόρεν το σκέφτεται σοβαρά, ενώ παίζουν σε δημοσιεύματα τα ονόματα των Χάρις, Κλομπουσάρ και Γκίλιμπραντ , που ασκούν συχνά σκληρή κριτική στον νυν ένοικο του Λευκού Οίκου. Η δημοσκόπηση δεν ασχολήθηκε με την περίπτωση πιθανών αρρένων Δημοκρατικών υποψηφίων, όπως ο Μπέρνι Σάντερς, ο Τζο Μπάιντεν ή ο Κόρι Μπούκερ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ