«Τετρακόσια» τα έχει ο μακελάρης του Οσλο, λένε τώρα οι ειδικοί... - iefimerida.gr

«Τετρακόσια» τα έχει ο μακελάρης του Οσλο, λένε τώρα οι ειδικοί...

«Τετρακόσια» τα έχει ο μακελάρης του Οσλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη φυλακή και όχι σε ψυχιατρικό Ιδρυμα θα οδηγηθεί ο μακελάρης του Οσλο, Αντερς Μπρέιβικ, εφόσον καταδικαστεί, καθώς, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, δεν πάσχει από ψύχωση και συνεπώς είναι νομικά υπεύθυνος.

Ο Μπρέιβικ, ο οποίος σκότωσε 77 ανθρώπους ανοίγοντας πυρ εναντίον νεαρών μελών του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια ενώ προηγουμένως είχε ανατινάξει μια βόμβα κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, «δεν ήταν ψυχωτικός τη στιγμή των γεγονότων», αναφέρει, συγκεκριμένα, το δικαστήριο του Όσλο σε ανακοίνωσή του, στην οποία συνοψίζει την εκτίμηση των ειδικών.

Αυτή η νέα εκτίμηση είχε παραγγελθεί μετά το σάλο που είχε προκαλέσει η πρώτη, βάσει της οποίας ο μακελάρης του Οσλο έπασχε από «παρανοϊκή σχιζοφρένεια» και δημοσιεύεται μόνον έξι ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης του εξτρεμιστή. Είναι κι αυτή προσωρινή και δεν έχει παρά συμβουλευτική αξία.

Την τελική απόφαση θα λάβουν οι δικαστές του δικαστηρίου του Οσλο, στην ετυμηγορία τους που αναμένεται τον Ιούλιο, οι οποίοι θα αποφανθούν για το ακανθώδες θέμα της ποινικής ευθύνης του Μπρέιβικ, από το οποίο θα εξαρτηθεί η τύχη του: φυλακή ή ψυχιατρείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ