Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος

γ.γ. Καταναλωτή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτηση του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος λόγω της απόσυρσης της ρύθμισης για τη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά και την αναμόρφωση των διατάξεων του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυράκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα υπέβαλα στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν το έργο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Ασφαλώς θα συνεχίσω να εργάζομαι ως πολίτης και επιστήμονας με την ίδια αφοσίωση για την προαγωγή της προστασίας των καταναλωτών».

Παρά το γεγονός ότι δεν γίνεται αναφορά στους λόγους παραίτησης, πληροφορίες της αγοράς σχολιάζουν ότι καθοριστικής σημασίας για την απόφαση αυτή ήταν το γεγονός ότι δεν κατατέθηκε εκ νέου στο σχέδιο νόμου η ρύθμιση για τη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά και οι διατάξεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ως εκ τούτου αποδυναμώνεται περαιτέρω ο διαπραγμευτικός ρόλος της Γενικής Γραμματείας, με τους άλλους φορείς της αγοράς, ως εκφραστής των θεμάτων που αφορούν στην προστασία του καταναλωτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ