«Λουκέτο» στη μαλτέζικη Pilatus Bank -Η ΕΚΤ ανακάλεσε την άδεια - iefimerida.gr

«Λουκέτο» στη μαλτέζικη Pilatus Bank -Η ΕΚΤ ανακάλεσε την άδεια

Η ΕΚΤ/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην άδεια της Pilatus Bank της Μάλτας έχει ανακαλέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με δήλωση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής της χώρας.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ έχει αποφασίσει να αποσύρει την άδεια της Pilatus Bank και η απόφαση τίθεται σε ισχύ από σήμερα», αναφέρεται σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η τράπεζα είχε κατηγορηθεί για ξέπλυμα χρήματος από τη δημοσιογράφο Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία δολοφονήθηκε πέρυσι.

Οι αρχές της ΕΕ αναζητούν νέες τρόπους καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ύστερα από ένα κύμα τραπεζικών σκανδάλων στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Μάλτα.

Σε αρκετές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Pilatus, οι αρχές των ΗΠΑ διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στην αποκάλυψη των παράνομων δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EKT pilatus bank Μάλτα ανάκληση άδειας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ