Κροκ μεσιέ, το τοστ των Γάλλων

Κροκ μεσιέ, το τοστ των Γάλλων

Εμβληματικό πρόχειρο φαγητό των Γάλλων. Σε όποιο καφέ και να μπεις σερβίρουν αυτό το πεντανόστιμο τοστάκι, με πράσινη σαλάτα.

Υλικά

  • 4 φέτες ψωμί, χωριάτικο ή του τοστ
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 φέτες ζαμπόν
  • 4 φέτες τυρί ειδικό για τοστ
  • 50 γραμμάρια τυρί τριμμένο για από πάνω
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Περάστε το ψωμί στην τοστιέρα για να «σταθεί»
  • Ανάψτε το γκριλ στο φουλ
  • Απλώστε βούτυρο από την μία πλευρά
  • Τοποθετήστε πάνω το τυρί και το ζαμπόν
  • Σκεπάστε με την άλλη φέτα χωμί
  • Σε μπολάκι αναμείξτε το γάλα, το τριμμένο τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
  • Περιχύστε το μείγμα πάνω από το τοστ -Ας ξεχειλίσει λίγο
  • Βάλτε τα τοστ στον φούρνο, στο γκριλ για 10 λεπτά
  • Υπάρχει και το γυναικείο τοστ στη γαλλική κουζίνα, το croque madame, το οποίο διαφέρει γιατί έχει ένα αυγό στην επιφάνεια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.