Διαμαρτυρία των δασκάλων οδήγησης στο υπ. Μεταφορών -Εχουν σταματήσει οι εξετάσεις για το δίπλωμα [εικόνες] - iefimerida.gr

Διαμαρτυρία των δασκάλων οδήγησης στο υπ. Μεταφορών -Εχουν σταματήσει οι εξετάσεις για το δίπλωμα [εικόνες]

Διαμαρτυρία των δασκάλων οδήγησης στο υπ. Μεταφορών
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου Μεταφορών πραγματοποιούν σήμερα από τις 7.00 το πρωί εκπαιδευτές οδήγησης.

Διαμαρτυρόμενοι για την αποχή των εξεταστών οδήγησης του υπουργείου, η διάρκεια της οποίας ξεπερνά ήδη τον έναν μήνα, οι εκπαιδευτές με οχήματα τους απέκλεισαν συμβολικά την πρόσβαση των υπαλλήλων στο υπουργείο. Λόγω της αποχής των εξεταστών χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουν εδώ και καιρό στην ουρά, ενώ έχει πέσει κατακόρυφα η κίνηση στις σχολές οδηγών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης Διαμαντή Ηλιάδη, οι υποψήφιοι οδηγοί που περιμένουν πανελλαδικά να εξεταστούν ξεπερνούν τους 30.000, με τους 22.000 εξ αυτών να βρίσκονται στην Αττική. Ο κ. Ηλιάδης τονίζει ότι οι εξεταστές παρά την αποχή από τα καθήκοντα τους πληρώνονται κανονικά αφού εμφανίζονται καθημερινά στο υπουργείο και απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν το έξτρα επίδομα των 178 ευρώ για τις εξετάσεις.

Διαμαρτυρία των δασκάλων οδήγησης στο υπ. Μεταφορών

Οι εξεταστές διαμαρτύρονται γιατί το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει το περιορισμό από δυο σε έναν εξεταστή σε κάθε εξέταση υποψηφίου οδηγού και παράλληλα την περικοπή του πρόσθετου επιδόματος των 178 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως για τις εξετάσεις.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτών ζήτησαν και πραγματοποίησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματα τους, ωστόσο αυτή απέβη άκαρπη.

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Θάνος Βούρδας τους ενημέρωσε ότι το σχέδιο νόμου βρίσκεται αυτή την στιγμή στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής και τις επόμενες 15 μέρες θα έρθει προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Διαμαρτυρόμενοι για την αποχή των εξεταστών οδήγησης του υπουργείου, η διάρκεια της οποίας ξεπερνά ήδη τον έναν μήνα

Παράλληλα, το ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση διαβούλευσης μεταξύ υπουργείου και εκπαιδευτών. Πάντως, οι εκπαιδευτές οδήγησης αντιδρούν επιπλέον διότι στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η υποχρέωση τους να παραχωρούν κατά την διάρκεια της εξέτασης τα οχήματα τους στους υποψήφιους οδηγούς και στους εξεταστές χωρίς την παρουσία των ίδιων την ώρα της εξέτασης.

Οι εξεταστές διαμαρτύρονται γιατί το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει το περιορισμό από δυο σε έναν εξεταστή σε κάθε εξέταση υποψηφίου οδηγού

Όσον αφορά στην αποχή των εξεταστών οδήγησης, ο κ. Βούρδας τόνισε ότι το σχετικό θέμα αφορά την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας που έχει κόψει κάθε «γέφυρα» επικοινωνίας με το υπουργείο λόγω της προωθούμενης διάταξης για κατάργηση του μηνιαίου επιδόματος των 178 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτών ζήτησαν και πραγματοποίησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου
Αντιδρούν επιπλέον διότι στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η υποχρέωση τους να παραχωρούν κατά την διάρκεια της εξέτασης τα οχήματα τους στους υποψήφιους οδηγούς και στους εξεταστές
Διαμαρτυρία των δασκάλων οδήγησης στο υπ. Μεταφορών -Εχουν σταματήσει οι εξετάσεις για το δίπλωμα [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ