Στο 25% ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Οκτώβριο -Σε υψηλό 15ετίας - iefimerida.gr

Στο 25% ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Οκτώβριο -Σε υψηλό 15ετίας

Οπωροπωλείο στην αγορά της Κωνσταντινούπολης/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε υψηλό 15ετίας εκτινάχθηκε τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός στην Τουρκία.

Ειδικότερα ο ετήσιος πληθωρισμός στην Τουρκία σημείωσε άλμα στο 25% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών, αποτυπώνοντας τον αντίκτυπο που έχει η κρίση της τουρκικής λίρας καθώς η οικονομία κατεβάζει ταχύτητα.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,67%, σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού στατιστικού ινστιτούτου, υψηλότερα από την πρόβλεψη για 2,0% σε έρευνα του Reuters.

Λόγω της υποχώρησης της λίρας, η κυβέρνηση αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι ο ρυθμός αύξησης του τουρκικού ΑΕΠ μπορεί να είναι αρνητικός τα επόμενα τρίμηνα, αποθαρρύνοντας την όποια κίνηση της κεντρικής τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια προκειμένου να αντιμετωπίσει τον υψηλό πληθωρισμό.

Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος υποχώρησε στις 5,4740 λίρες έναντι του δολαρίου στις 10:20 ώρα Ελλάδας από τις 5,43 προηγουμένως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία πληθωρισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ