Ποινικές διώξεις στον φαρμακοποιό και τον γιατρό που έκλεβαν το ΙΚΑ - iefimerida.gr

Ποινικές διώξεις στον φαρμακοποιό και τον γιατρό που έκλεβαν το ΙΚΑ

Ποινικές διώξεις στο φαρμακοποιό και το γιατρό που έκλεβαν το ΙΚΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δρόμο της δικαιοσύνης πήρε η υπόθεση με τα φάρμακα που είχαν εντοπιστεί πριν μερικούς μήνες σε σπηλιά στην περιοχή Καμάριζα του Πηλίου, καθώς ο εισαγγελέας Άρης Κορέας άσκησε ποινική δίωξη σε έναν γιατρό και έναν φαρμακοποιό, οι οποίοι μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά από ΙΚΑ.

Τα αδικήματα για τα οποία τους ασκήθηκε δίωξη είναι αυτό της απάτης κατά συναυτουργία, κατ´εξακολούθηση, κατ´επάγγελμα και συνήθεια για ποσό άνω των 30.000 ευρώ, πλαστογραφίας κατ´ εξακολούθηση, κατ´ επάγγελμα και κατά συνήθεια και ψευδούς βεβαίωσης κατ´ εξακολούθηση.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος που διενεργήθηκε από το ΙΚΑ, οδήγησε στον συγκεκριμένο φαρμακοποιό από το Λαύριο, που μαζί με γιατρό της περιοχής, ο οποίος του χορηγούσε συνταγές για φάρμακα, εισέπρατταν τα χρήματα από το ΙΚΑ και πετούσαν τα σκευάσματα σε πηγάδια της περιοχής. Στο συγκεκριμένο φαρμακείο εντοπίστηκαν 28 βιβλιάρια ασθενών, από διάφορες περιοχές, μέσω των οποίων εφαρμοζόταν το σχέδιο εξαπάτησης του ΙΚΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ