Π. Γερουλάνος: "Ούτε ένα ευρώ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο" - iefimerida.gr

Π. Γερουλάνος: "Ούτε ένα ευρώ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αν δεν αυστηροποιηθούν οι ποινές από την ΕΠΟ, δεν θα δοθεί ούτε ένα ευρώ από τον Έλληνα φορολογούμενο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο», διαβεβαιώνει τώρα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, δύο ημέρες μετά τα έκτροπα στο γήπεδο.

«Χρειάζονται πολύ πο αυστηρές ποινές. Η ΕΠΟ, πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει τις ποινές για κάθε παράπτωμα και να τις αυστηροποιήσει, ο ΟΠΑΠ να κάνει πιο αυστηρή τη ρήτρα βίας και η ΕΡΤ να κόβει αμέσως την τηλεοπτική μετάδοση και τη χρηματοδότηση των ομάδων που οι οπαδοί της δημιουργούν έκτροπα στα γήπεδα», σημειώνει χαρακτηριστικά με δήλωσή του στο real.gr ο κ.Γερουλάνος, απειλώντας παράλληλα πως αν και αυτά τα μέτρα δεν αποδώσουν, τότε «η Πολιτεία θα κλείσει το ποδόσφαιρο».

Επιμένοντας πάντως, πως στόχος είναι να φτιάξει το ποδόσφαιρο και όχι να κλείσει, υποστηρίζει πως αν κλείσει η στρόφιγγα των επιχορηγήσεων προς τις ομάδες, τότε αυτές δεν θα έχουν λεφτά ούτε για μεταγραφές, ενώ δηλώνει απολύτως σύμφωνος με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή 'να αποσυρθεί η ΕΛΑΣ από τα γήπεδα'. Απαντώντας πάντως σε όσους ζητούν αμεσότερη παρέμβαση στο ποδόσφαιρο, υπενθυμίζει ότι από ένα σημείο και μετά η ΟΥΕΦΑ αποκλείει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Υπόσχεται πάντως, πως εντός του Μαΐου θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο των υπουργείων Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της βίας.

Από αυτή την ώρα πάντως εκπρόσωποι της Πολιτείας ξεκινούν σειρά συναντήσεων με ΕΠΟ, ΟΠΑΠ και ΕΡΤ, με αφορμή τα επεισόδια του Σαββάτου, επισείοντας τη διακοπή της χρηματοδότησης προς τις ομάδες. Ειδικότερα, ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης και ο ΓΓ Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής έχουν καλέσει τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, υπό την εντολή του κ.Γερουλάνου για αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται για τη βία στα γήπεδα. Ο ίδιος ο κ.Γερουλάνος θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΟΠΑΠ, ενώ συνάντηση θα υπάρξει και με τους επικεφαλής της ΕΡΤ. Τέλος, θα υπάρξει ενημέρωση των ομάδων που χρησιμοποιούν κρατικά στάδια ότι δεν θα επιτρέπεται άλλο η χρησιμοποίησή τους σε περίπτωση επεισοδίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ