Σε λειτουργία ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος υδροηλεκτρικός σταθμός στο Βελβεντό Κοζάνης - iefimerida.gr

Σε λειτουργία ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος υδροηλεκτρικός σταθμός στο Βελβεντό Κοζάνης

Σε λειτουργία ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος υδροηλεκτρικός σταθμός στην Κοζάνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια των αγροτών του Βελβεντού βρίσκεται από σήμερα ο νέος Υδροηλεκτρικός Σταθμός του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων της περιοχής Βελβεντού Κοζάνης ισχύος 1,9 MW.

Πρόκειται για τον πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο υδροηλεκτρικό σταθμό στην Ελλάδα που με τη λειτουργία του αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων που παράγει η περιοχή. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γιώργος Φραγκουλάκης «προκειμένου να αρδεύουμε τις καλλιέργειες μας δαπανούμε 200.000 - 280.000 ευρώ ετησίως για τη λειτουργία των αντλιοστασίων, και με τα χρήματα από τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού θα πληρώνουμε τα έξοδα λειτουργίας των αντλιοστασίων και ό,τι περισσεύει θα διοχετεύεται σε έργα επιδιόρθωσης του δικτύου άρδευσης που έχει κατασκευαστεί πριν από 40 έτη».

Διαβάστε περισσότερα στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ