Σ. Αραβία: Πρίγκιπας αφέθηκε ελεύθερος, έπειτα από ένα χρόνο κράτησης - iefimerida.gr

Σ. Αραβία: Πρίγκιπας αφέθηκε ελεύθερος, έπειτα από ένα χρόνο κράτησης

Η Σ. Αραβία απελευθέρωσε πρίγκιπα/ Φωτογραφία: AP- HASAN SARBAKHSHIAN
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας αποφυλάκισαν τον πρίγκιπα Χαλίντ μπιν Ταλάλ, έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο κράτησης.

Η σύλληψή του δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ από το Ριάντ, ενώ την απελευθέρωσή του έκαναν γνωστή τρεις συγγενείς του, που δημοσίευσαν στο Twitter φωτογραφίες στις οποίες αγκαλιάζει τον γιο του.

Πρόκειται για τον αδελφό του δισεκατομμυριούχου πρίγκιπα Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος επίσης είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2017, στο πλαίσιο της εκστρατείας «κατά της διαφθοράς». Εκείνος είχε αφεθεί ελεύθερος τρεις μήνες αργότερα.

Η εφημερίδα The Wall Street Journal έγραψε ότι ο πρίγκιπας παρέμεινε φυλακισμένος για ένδεκα μήνες, διότι αποδοκίμασε τις εκκαθαρίσεις του Νοεμβρίου του 2017, όταν είχαν συλληφθεί ο αδελφός του, δεκάδες άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας και ανώτεροι αξιωματούχοι και είχαν φυλακιστεί στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz-Carlton του Ριάντ.

Όπως στην περίπτωση του πρίγκιπα Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ, οι αρχές κατόπιν κατέληξαν σε οικονομικές «διευθετήσεις» με τους περισσότερους από τους συλληφθέντες σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή τους.

Το Ριάντ έκανε λόγο για μια εκστρατεία καταπολέμησης της διαφθοράς, αλλά για τους επικριτές του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, επρόκειτο μάλλον για μια προσπάθεια από μέρους του να καθυποτάξει δυνητικούς αντιπάλους του και να εδραιώσει την εξουσία του.

Ο Χάλιντ μπιν Ταλάλ απελευθερώθηκε ενώ η Σαουδική Αραβία δέχεται έντονη διεθνή πίεση, μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Η σαουδαραβική κυβέρνηση μοιάζει πλέον στο εσωτερικό να προσπαθεί να συσπειρώσει τη βασιλική οικογένεια, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Ετσι, ενδέχεται να απελευθερώσει και άλλα μέλη της που παραμένουν υπό κράτηση, όπως ο πρώην κυβερνήτης του Ριάντ, ο πρίγκιπας Τούρκι μπιν Αμπντάλα, ή ο δισεκατομμυριούχος Μοχάμεντ αλ Αμούντι, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαουδική Αραβία Πρίγκιπας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ