Χιλιάδες αρχεία του Τιτανικού διαθέσιμα στο διαδίκτυο - iefimerida.gr

Χιλιάδες αρχεία του Τιτανικού διαθέσιμα στο διαδίκτυο

Τιτανικός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σπάνιες φωτογραφίες, λίστες με τα στοιχεία των επιβατών και του πληρώματος, διαθήκες των θυμάτων και πολλά άλλα ντοκουμέντα που σχετίζονται με το μοιραίο ταξίδι του Τιτανικού, δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη βύθιση του θρυλικού υπερωκεανίου.

Η συλλογή των συνολικά 200.000 ντοκουμέντων, η οποία συγκροτήθηκε από τον βρετανικό ιστότοπο Ancestry.co.uk, που ειδικεύεται σε γενεαλογικές έρευνες, περιλαμβάνει επίσης διαθήκες των θυμάτων, ευρήματα από τις νεκροψίες που διενεργήθηκαν σε 329 σορούς που περισυλλέχθηκαν από τα ψυχρά νερά του Ατλαντικού Ωκεανού, καθώς και πληροφορίες για τους επιζήσαντες του τραγικού δυστυχήματος.

«Με την πάροδο των γενεών, πολλές οικογένειες μπορεί να άκουσαν φήμες ότι είχαν ένα πρόγονο που επέβαινε στον Τιτανικό. Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε πρόσβαση σε αυτά τα πολύτιμα αρχεία, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες να αποκαλύψουν την ιστορία του τραγικού ταξιδιού των προγόνων τους», δήλωσε η υπεύθυνη περιεχομένου του Ancestry.co.uk, Μίριαμ Σίλβερμαν.

Ο Τιτανικός βυθίστηκε τη νύχτα μεταξύ της 14ης και της 15ης Απριλίου του 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού, σε απόσταση 562 χιλιομέτρων από τη Νέα Γη, στο βόρειο Ατλαντικό, παρασύροντας στα βάθη του ωκεανού 1.514 ανθρώπους. Της τραγωδίας επέζησαν μόλις 710 άνθρωποι, ενώ η βύθισή του συγκαταλέγεται στα πλέον πολύνεκρα δυστυχήματα εν καιρώ ειρήνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ