Υπόθεση Κατσίφα: Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκαν από την αλβανική αστυνομία - iefimerida.gr

Υπόθεση Κατσίφα: Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκαν από την αλβανική αστυνομία

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε για την επιχείρηση/ Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκαν από την αλβανική αστυνομία για σημαντικές πτυχές της επιχείρησης που οδήγησε στον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και ένα ακόμη στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. πήγαν στην Αλβανία, με πέντε ημέρες καθυστέρηση και ενημερώθηκαν, εν αναμονή του πορίσματος της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων Τιράνων, που θα πρέπει να περιέχει τα σχετικά τεκμήρια. Ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας τους περιέγραψε τις συνθήκες του περιστατικού, τις επιχειρησιακές δυνατότητες που είχαν και τις αποφάσεις που έπρεπε να πάρουν, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ δεν είχαν πρόσβαση στη δικογραφία, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, ενώ επιστρέφουν στην Ελλάδα την Κυριακή.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, η Ελλάδα θεωρεί απαραίτητη την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας για επιστροφή της σορού και ενταφιασμό, εξέλιξη που επ' ουδενί επηρεάζει τα δικονομικά δικαιώματά της, όπως προβλέπονται από τη συναφή αλβανική νομοθεσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κωνσταντίνος Κατσίφας ΕΛ.ΑΣ.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ