Ο Σόιμπλε υποστηρίζει τον Φρίντριχ Μερτς για διάδοχο της Ανγκελα Μέρκελ - iefimerida.gr

Ο Σόιμπλε υποστηρίζει τον Φρίντριχ Μερτς για διάδοχο της Ανγκελα Μέρκελ

Ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε (αριστερά) στηρίζει τον Φρίντριχ Μερτζ (δεξιά) για διάδοχο της Μέρκελ -Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Martin Meissner
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρόεδρος του κοινοβουλίου της Γερμανίας, υποστηρίζει ως διάδοχο της Ανγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του κόμματος τον Φρίντριχ Μερτς, αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Σόιμπλε ενημέρωσε τον φίλο του Μερτς εδώ και αρκετό καιρό για να προετοιμαστεί για τη διαδοχή της Ανγκελα Μέρκελ και τον ενθάρρυνε σε αυτή την κίνηση.

Μάλιστα, κάλεσε τον Μερτς να θέσει υποψηφιότητα αφού η Μέρκελ ανακοίνωσε την αποχώρησή της έπειτα από αποτυχίες σε δύο περιφερειακές εκλογικές αναμετρήσεις.

Του έκλεισε επίσης συναντήσεις με τον Ζοζέφ Ντολ, ηγέτη στο Ευρωκοινοβούλιο του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και με άλλους πολιτικούς με επιρροή στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ