Νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν προανήγγειλε ο Νετανιάχου - iefimerida.gr

Νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν προανήγγειλε ο Νετανιάχου

Μπενιαμιν Νετανιάχου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τεχνολογία, η ενέργεια και η ασφάλεια είναι τρεις τομείς στους οποίους εντοπίζεται κοινό ενδιαφέρον μεταξύ του Ισραήλ και των τεσσάρων χωρών της Τετραμερούς, όπως είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια της Συνόδου που διεξάγεται στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Αναφορικά με την ενέργεια, συζήτησαν για το πώς μπορεί να βοηθήσει το Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα. Αναφερθείς στον EastMed είπε ότι θα είναι ο μεγαλύτερος υποθαλάσσιος αγωγός που θα περάσει απ' το Ισραήλ δια της Κύπρου προς την Ελλάδα και προς τα Βαλκάνια και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να υλοποιηθεί.

"Μιλήσαμε για το Ισλαμικό Kράτος, την Αλ Κάιντα, υπάρχουν κι άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις που κινούνται απ' το Ιράν. Tην Κυριακή ο Πρόεδρος Τραμπ θα ανακοινώσει άλλες κυρώσεις κατά του Ιράν", ανέφερε ο κ. Νετανιάχου.

Πρόσθεσε ότι "βλέπουμε πόσο μεγάλο χρήμα εισέρχεται στον προϋπολογισμό τέτοιων τρομοκρατικών οργανώσεων και έχουμε πολλές ενδείξεις και ελπίζω ότι και οι Ρώσοι θα πετύχουν τον στόχο τους και όλοι πρέπει να εργαστούμε σε αυτή την κατεύθυνση".

Αναφέρθηκε "σε αυτό που συνέβη στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν κάτι φρικτό και πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα". Συμπλήρωσε ότι επίσης "πολύ σημαντικό θέμα για τη σταθερότητα είναι η σταθερότητα στη Σαουδική Αραβία".

Τέλος, ο κ. Νετανιάχου προσκάλεσε την Τετραμερή στο Ισραήλ το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ