Τέλος τα «κόκκινα φανάρια» στο Αμστερνταμ -Η δήμαρχος κάνει λίφτινγκ - iefimerida.gr

Τέλος τα «κόκκινα φανάρια» στο Αμστερνταμ -Η δήμαρχος κάνει λίφτινγκ

H διάσημη «συνοικία με τα κόκκινα φανάρια» στο Άμστερνταμ (Φωτογραφία: ΑΡ/Peter Dejong)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μεταμόρφωση του ιστορικού κέντρου του Άμστερνταμ με απομάκρυνση των ιερόδουλων από τη φημισμένη «συνοικία με τα κόκκινα φανάρια», σχεδιάζει η Φέμκε Χάλσεμα, η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Ολλανδικής πρωτεύουσας.

Η μεταφορά των οίκων ανοχής σε άλλη, εκτός κέντρου, περιοχή θα συμβάλει από τη μία πλευρά στην αναβάθμιση της διάσημης συνοικίας κι από την άλλη στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ιερόδουλων, που πολύ συχνά τις παρενοχλούν οι τουρίστες τραβώντας φωτογραφίες και οι οποίες θα μπορούν πλέον να εργάζονται υπό καθεστώς ανωνυμίας.

«Σκεφτείτε κάτι σαν ξενοδοχείο με δωμάτια εξοπλισμένα με κουμπί συναγερμού, ένα χρηματοκιβώτιο για τα έσοδα και κάμερες απ’ έξω», είπε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν οι υποστηρικτές του μέτρου, πολλές από τις εργαζόμενες στο «αρχαιότερο επάγγελμα» του κόσμου βρίσκουν πλέον πελάτες μέσω του Ίντερνετ με αποτέλεσμα αρκετές από τις γνωστές βιτρίνες στο De Wallen να είναι άδειες.

Τρία από τα κόμματα του συνασπισμού που εξελέγη στη δημαρχία στηρίζουν τα σχέδια αυτά, ενώ δεν αποκλείεται να το πράξει και το τέταρτο, το Εργατικό Κόμμα, αν και έχει διατυπώσει κάποιες ενστάσεις.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ