Για τρίτη πυρηνική δοκιμή ετοιμάζεται η Βόρεια Κορέα - iefimerida.gr

Για τρίτη πυρηνική δοκιμή ετοιμάζεται η Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παίζει με τα νεύρα» της Νότιας Κορέας αλλά και της Δύσης, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, το οποίο ετοιμάζει σε τρίτη πυρηνική δοκιμή έπειτα από εκείνες που πραγματοποίησε το 2006 και το 2009.

Οι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι επικαλούνται ως απόδειξη πρόσφατες φωτογραφίες αμερικανικών εμπορικών δορυφόρων, που δείχνουν ότι η Πιονγκγιάνγκ ανοίγει νέα υπόγεια σήραγγα, πέραν των δύο που προϋπήρχαν, στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών Πούνγκιε-ρι. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, στην είσοδο έχει σωρευτεί χώμα και άμμος – η Βόρεια Κορέα συνήθως γεμίζει τις σήραγγες με χώμα ώστε να μετρήσει την ισχύ της έκρηξης και να συγκρατήσει τα πυρηνικά υλικά.

Το αντιπολιτευόμενο νοτιοκορεατικό Δημοκρατικό Ενωμένο Κόμμα κατηγόρησε την υπηρεσία πληροφοριών ότι άφησε επίτηδες να διαρρεύσουν οι πληροφορίες ώστε να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους και να τους κάνει να στηρίξουν στις σημερινές κοινοβουλευτικές εκλογές τους κυβερνώντες συντηρητικούς.

Το βέβαιο είναι πως η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να εκτοξεύσει μεταξύ 12 και 16 Απριλίου, σε πείσμα των διεθνών αντιδράσεων, τον πύραυλο με γάλου βεληνεκούς Ουνχά-3 προκειμένου να θέσει σε τροχιά – σύμφωνα με την ίδια – έναν δορυφόρο. Η Δύση, από την πλευρά της, είναι πεπεισμένη πως ο δορυφόρος είναι πρόσχημα για τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με πυρηνική κεφαλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ