Πιο γρήγοροι ρυθμοί στη δίκη της Χρυσής Αυγής για να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019 - iefimerida.gr

Πιο γρήγοροι ρυθμοί στη δίκη της Χρυσής Αυγής για να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019

Η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής / Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντατικοποιείται η δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκίνησε πριν από 3,5 χρόνια και λόγω των πολλών προβλημάτων που ανέκυψαν, δεν έχει μπει ακόμη στην τελική ευθεία.

Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο γίνεται μία προσπάθεια χορήγησης περισσότερων δικασίμων, ενώ η διοίκηση του Εφετείου προτίθεται να απαλλάξει όλα τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους, ώστε να δικάζουν συχνότερα και ει δυνατόν σε καθημερινή βάση.

Μέσα στον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο δόθηκαν 26 δικάσιμοι με στόχο να αυξηθούν από την επόμενη χρονιά. Εάν τελικά βρεθεί και η δικαστική αίθουσα που θα μπορεί να φιλοξενήσει την δίκη σε συχνότερη βάση, τότε δεν αποκλείεται η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.
«Η νέα Διοίκηση του Εφετείου Αθηνών, με Πρόεδρο τον κύριο Σταμαδιάνο, έχει δεσμευτεί να λάβει όλα τα μέτρα για την εντατικοποίηση της δίκης, με πάνω από 15 δικασίμους τον μήνα και διεξαγωγή της (από Ιανουάριο) κατά κανόνα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου – με κατ’ εξαίρεση δικασίμους στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού» αναφέρουν οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής, οι οποίοι επαλειμμένα έχουν ζητήσει την επιτάχυνση της δίκης.

Στην δίκη, σε μια συμβολική κίνηση για την επίσπευση των διαδικασιών, έδωσαν το παρών, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, η βουλευτής Τασία Χριστοδουλίδου και άλλα στελέχη του Σύριζα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην δίκη της Χρυσής Αυγής- φωτογραφία intimenews
Πιο γρήγοροι ρυθμοί στη δίκη της Χρυσής Αυγής για να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019 | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρυσή Αυγή ΧΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ